Grevie

Grevie – den lilla byn med den goda servicen. Att bo i Grevie är som att bo på landet men med tillgång till det mesta som en mindre stad kan erbjuda. Här finns affärer, äldreboende, läkarmottagning och ett rikt fritidsutbud med något för alla smaker.

Grevie, icke att förväxla med sydskånska Östra Grevie, är en tätort tillhörande Båstad kommun. Byn är liten men med god service såsom affär, bibliotek, förskola samt en Montessoriskola med fritids. Bjärehälsan med läkarmottagning och sjukgymnastik ligger också här.

Orten och dess omgivning erbjuder ett rikt fritidsutbud. Golf är populärt, med två klubbar att välja mellan för den som är intresserad. Tennis, fotboll och vandring är också en del av fritidsutbudet i Grevie. Här finns en rik, varierande flora med bland annat naturreservatet Grevie Backar som passar utmärkt för en dagsvandring. De många backarna utgörs av gräsbevuxna rullstensåsar och fylls på våren av backsippor. Väl uppe på backarna har man fin utsikt över Skälderviken och Kullaberg.

I Grevie finns även en mycket aktiv idrottsförening som sysselsätter många ungdomar. I Idrottsparken, med sin inomhushall och bygdegård, sker evenemang av skilda slag.

Fakta

Om Grevie

I och omkring byn finns ca 350 fornlämningar. Den medeltida kyrkan av sten byggdes på 1800-talet och fick 1937 en freskomålning av Pär Siegård. Dopfunten är från 1200-talet.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close