Helsingborg

Helsingborg är som största staden i nordvästra Skåne navet i Familjen Helsingborg, och växer dessutom så att det knakar. Här har du nära till det mesta: hav, skog, stadspuls och kultur. Helsingör är bara är en 20 minuters båtresa bort. Karaktäristiskt för staden är den så kallade Landborgen som höjer sig 40 meter över havet och bjuder på en fantastisk utsikt över sundet. Här ligger även Sofieros välkända slottspark.

Helsingborg är beläget i en expansiv del av norra Europa; en sjudande vital del av den snabbväxande Öresundsregionen. Här har vi några kilometer till Danmark och närmare till Hamburg än till Stockholm. På Campus Helsingborg som erbjuder cirka 20 utbildningsprogram och ett stort antal fristående kurser läser idag ungefär 4000 studenter. Här bedrivs också forskning inom olika områden tillsammans med fakulteterna i Lund och i samarbete med näringslivet och offentliga sektorn. Helsingborg utsågs 2021 till Sveriges fjärde bästa studentstad.

I Helsingborg finns boendemiljöer som passar alla och med det omfattande stadsförnyelseprojektet H+ byggs flera nya stadsdelar mellan den befintliga stadskärnan och Öresund. Fram till år 2035 ska Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck förnyas. Först ut är Gåsebäck, som förgrönas och förskönas, och Oceanhamnen: här byggs bland annat bostäder, kontorslokaler, service och restauranger samt kajpromenad och park. Projektet bidrar till att förverkliga visionen av Helsingborg som en skapande, pulserande, global, gemensam och balanserad stad.

Fakta

Om Helsingborg

Helsingborg ligger vid Öresunds smalaste del och det är bara drygt 4 km till Helsingör. Öresund är även världens mest trafikerade sund.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close