Hyllinge

Den lugna, grönskande orten Hyllinge ligger mitt på slätten i det öppna odlingslandskapet sydväst om Åstorp och Vege å. Miljön i byn präglas delvis av det skånska brukssamhället så som det såg ut under början av 1900-talet. Service- och handelsutbudet är stort, samtidigt som Helsingborgs kulturutbud är nära.

Hyllinge växer idag i raskt tempo. Nya bostads- och handelsområden utvecklas och kommunikationer till både Helsingborg och kommunens centralort Åstorp är goda tack vare närheten till E4:an. En av sakerna som utmärker orten är handelsplatsen Hyllinge med tillhörande köpcentret Familia, som har ett femtiotal fackbutiker, restaurang samt golf-, tennis och fotbollsklubb.

I Hyllinge är det enkelt att leva ett aktivt liv – här finns bland annat paddelbana, tennisklubb och fotbolls- och gymnastikförening. I Tegeldammen finns möjlighet till fiske via medlemskap i Åstorps Fiskeförening. Vid dammen finns även vindskjul, bänkar, grillplatser och bryggor varav en är handikappanpassad. I området finns också en löparslinga.

Samhällets historia är tätt sammanflätad med exploateringen av en kolgruva under 1890-talet och framåt. Efter gruvans nedläggning började orten så småningom utvecklas till ett modernt villasamhälle. I början på åttiotalet fick samhället sin småkyrka, som idag är en självklar del av Hyllinge.

Fakta

Om Hyllinge

Bussförbindelserna är goda, med tre linjer som förbinder Hyllinge med Helsingborg.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close