Rydebäck

Rydebäck ligger vid kusten en halv mil söder om Helsingborg. Här bor du med utsikt mot den danska kusten och mot Ven, samtidigt som du snabbt och enkelt tar dig med tåg till både Helsingborg och Malmö.

Rydebäck är ett lugnt bostadsområde som ligger omhuldat av grönområden, hav och strand i Helsingborgs omedelbara närhet. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av Sveriges och även Europas största villaområden.

Rydebäck erbjuder utmärkta förutsättningar för barnfamiljer. Det finns fyra förskolor varav två privata. Det finns även två grundskolor, varav den ena är en Montessoriskola.

Fakta

Om Rydebäck

Ursprunget till Rydebäck är en gård med ett tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes som byggnadsmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close