Värsjö

Värsjö ligger vackert till i ett kuperat skogs- och sjölandskap i Örkelljunga kommun. Samhället består av Värsjöby och Skånes Värsjö - två byar som med tiden kommit att smälta samman.

Skånes Värsjö växte fram som ett stationssamhälle under 1890-talets begynnande industrialism, och präglas idag av en för trakten karaktäristisk trähusarkitektur. Värsjöby å sin sida, som brukade vara en bondby, domineras snarare av en landsbygdsmiljö med skog, lantbruk och gårdar.

Skogarna och sjöarna i närområdet inbjuder till aktiviteter som svampplockning, fiske och jakt. Värsjön är känd för sitt kräftfiske. I byn finns bland annat Bed & Breakfast, verkstad och gårdsbutik. Aktiva invånare håller liv i det lokala byalaget, som bland annat arrangerar sportaktiviteter och festligheter för folk i alla åldrar.

Närheten till E4:an medför goda pendlingsmöjligheter och det är enkelt att åka kollektivt till bland annat Helsingborg och Markaryd.

Fakta

Om Värsjö

Värsjö Byalag grundades 1997 av några barnfamiljer med önskan att skapa en lekplats i Värsjö samhälle. Örkelljunga kommun upplät då en bit mark och lekplatsen uppfördes, tillsammans med ett grönområde med bänkar och grillplats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close