Svalöv

Svalöv är ett idylliskt litet villasamhälle samtidigt som det är centralorten i Svalövs kommun. Orten var tidigare centrum för växtförädling och karaktären av lantbruksort dröjer kvar. Idag är det utbildning som skapar ortens profil. Kommunens enda högstadium och gymnasieskola finns här liksom den anrika Fridhems folkhögskola som fortfarande fostrar framtida filmskapare och musiker.

Här finns information som rör boende, närmiljö, räddning och brandsäkerhet, samt kommunens miljöarbete. I Svalövs kommun finns stora möjligheter till naturnära boende, livskvalité och boende till humana priser. Kommunen har ett perfekt läge med direkt närhet till Malmö, Lund, Landskrona, Helsingborg och Köpenhamn.

Att välja att bo i Svalövs kommun är att välja det bästa för din familj med ett trivsamt och bekvämt boende i olika former. Var du än väljer att bosätta dig, kan du vara säker på att få en god kommunal service och en bra, trygg skola för dina barn, ett rikt utbud av fritidsaktiviteter och närhet till högskola och universitet. Vi arbetar förebyggande med risker genom information, rådgivning, stöd, utbildning och samverkan.

Fakta

Om Svalöv

I Svalöv ligger Fridhems folkhögskola med Sveriges största internat. Det finns plats för 190 kursdeltagare.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close