Teckomatorp

Teckomatorp är en attraktiv stationsort med en vacker tegelarkitektur med anor. En trevlig småstadsmiljö med blandat boende, butiker och företagande. Den gamla delen av orten är utformad som en rutnätsformad stadsplan och är dessutom kulturmiljöskyddad.

Orten är Svalöv kommuns knutpunkt för kommunikationer och erbjuder goda möjligheter till arbets- eller studiependling. Till Lund tar det exempelvis bara 16 minuter med tåg.

Teckomatorp har en unik identitet skapad av platsen, dess historia och den vackra tegelarkitekturen. Dessutom är det nära till skola, pågatågsstation, spännande grönområden och service.

Här finns idrottsplats, idrottshall, kombiplan, beachvolleybollplan, boulebana, elbelyst motionsslinga och minigolf för den sportintresserade. Det finns även gott om lekplatser och en lockande utemiljö som uppmuntrar andra fysiska aktiviteter utomhus.

Fakta

Om Teckomatorp

De centrala delarna av Teckomatorp är kulturmiljöskyddade och bedöms vara ett värdefullt exempel på en sammanhållen tegelarkitektur.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close