Västra Karup

Västra Karup – Bjäres mittpunkt. Mitt på Bjäre hittar vi Västra Karup, en liten pärla med blandad bebyggelse och en tradition av lokal matproduktion. Här finns god service för såväl ung som gammal.

Byn, som är en del av Båstad Kommun, utgörs av småhusbebyggelse, lägenheter i flerfamiljshus och lantbruksfastigheter. Här finns också fina byggklara tomter med närhet till skolan. Västra Karup har låg- och mellanstadieskola, serviceboende, distriktssköterska och mödra- och barnavård, bland annat.

Västra Karup präglas starkt av den livsmedelsproduktion som är ett signum för Bjärehalvön. Här plockas säsongens första färskpotatis och året runt produceras och förädlas livsmedel av traktens lantbruksföretag. Lokala grönsaker och frukt, mejeriprodukter, kött och charkuterier finns till försäljning på en mängd olika gårdsbutiker med tillhörande caféer och agroturism.

Området erbjuder en natur präglad av odlingslandskapet, med en påfallande närhet till havet. Möjligheter till bad och strandliv finns i närliggande Glimminge plantering och Rammsjöstrand. I byn finns VKIFs idrottsplats som en samlingspunkt för stora och små. I närheten finns också tennisbanor, flera golfbanor och anläggningar för ridsport.

Fakta

Om Västra Karup

En av Sveriges mest kända artister, operasångerskan Birgit Nilsson, föddes strax utanför byn på en gård som idag är ombyggd till museum, konserthall och café.

relaterade Västra Karup

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close