Västra Karup

Västra Karup – Bjäres mittpunkt. Mitt på Bjäre hittar vi Västra Karup, en liten pärla med blandad bebyggelse. Här finns god service för både ung som gammal; bland annat  förskola, låg- och mellanstadieskola, serviceboende, distriktssköterska och mödra- och barnavård.

Byn utgörs av småhusbebyggelse, lägenheter i flerfamiljshus och lantbruksfastigheter inom och utanför byns kärna. I byn finns fina byggklara tomter med närhet till skolan. Byn präglas starkt av den livsmedelsproduktion som är ett signum för Bjärehalvön. Här plockas säsongens första färskpotatis och året runt produceras och förädlas livsmedel av traktens lantbruksföretag. Lokala grönsaker och frukt, mejeriprodukter, kött och charkuterier finns till försäljning på en mängd olika gårdsbutiker med tillhörande caféer och agroturism.

Västra Karup erbjuder en natur präglad av odlingslandskapet, med en påfallande närhet till havet. Möjligheter till bad och strandliv finns i närliggande Glimminge plantering och Rammsjöstrand. I byn finns VKIFs idrottsplats som en samlingspunkt för stora och små. I närheten finns också tennisbanor, flera golfbanor varav en är en så kallad pay&play-bana och anläggningar för ridsport.

Fakta

Om Västra Karup

En av Sveriges mest kända artister, operasångerskan Birgit Nilsson, föddes strax utanför byn på en gård som idag är ombyggd till museum, konserthall och café.

relaterade Västra Karup

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close