Viken

Vid kusten i den sydligaste delen av Höganäs kommun hittar vi Viken, ett pittoreskt gammalt fiskeläge med gamla traditioner av båtbyggeri och fiske. Byn pryds av många vackra, äldre hus.

Med fiskelägets charm som grund och närheten till både Höganäs och Helsingborg har det blivit populärt att bosätta sig i Viken, som idag är en av de större tätorterna i kommunen.

I Viken finns ett antal affärsverksamheter såsom matvarubutiker, frisersalonger, småbåtshamn, restauranger, festlokaler och konditori. Det finns även en kommunal grundskola och montessoriskola.

Byn har funnits länge vilket syns bland annat på gatunätet som har kvar sin medeltida form, och på de många gamla korsvirkeshusen bevarade från 1600 och 1700-talet.

Fakta

Om Viken

Från 1800-talet och framåt utvecklades Viken till en sjöfartsort med stora segelfartyg som trafikerade all världens hav.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close