Jag är allmänt intresserad av allt möjligt och vill gärna lyssna på föreläsningar – Gun, Perstorp

Jag läser mycket och gärna biografier, reseskildringar och aktuella grejer. Jag ser lite dåligt så jag måste ha böcker med stor stil och där är utbudet inte så stort. De är jätteduktiga på biblioteket här och kan ta hem böcker till mig som jag önskar. Där har jag en stor tillgång och jag är en trogen besökare. Biblioteket är mycket bra och de är väldigt duktiga på att ordna mycket för barn och ungdom, det tycker jag är toppenbra. De har dessutom många föreläsningar. Jag är allmänt intresserad av allt möjligt vill gärna lyssna på föreläsningar. Jag beundrar många människor som gör gott här i världen. De har tagit sig fram i världen av egen kraft, de har forskat och kommit fram till mycket intressanta saker och inte gett upp.

Jag har alltid varit aktiv och har idrottat mycket som ung. Nu på senare år blir det mest promenader. Det är nära till naturen här och jag är ute och rör på mig varje dag. Naturen i Uggleskogen är helt underbar med en bokskog och en damm full med vita näckrosor. Det är trivsamt att bo här och det finns många trevliga människor. Jag har ju bott här sedan 1956, så jag har många goda vänner här och trivs väldigt bra.

Redan som ungdom gick jag med i Röda korset och är fortarande med där. Jag har hjälpt de med att sy grejer som de kan sälja och har sytt mycket till dem genom åren. Det fanns en affär som vi fick tyger av som hade gått ur sortimentet som man kunde göra väskor, förkläden och allt möjligt av. Jag tycker de gör stordåd ute i världen. Händer det något så är de alltid först på plats. De ställer upp och hjälper andra.

Det finns tyvärr inte så mycket service här längre eftersom affärerna försvinner. Jag saknar några fler affärer för kläder, bosättningsaffärer med gardiner och porslin. Vi har ett Ica och ett Netto, men det hade inte skadat med en till livsmedelaffär. Det finns mycket bra fritidsaktiviteter med Ugglebadet och Uggleskogen. Vi har bra kommunikationer här med tågen och det fungerar bra om man ska någonstans. Jag har ingen bil längre och då blir man lite begränsad. Det saknar jag mest med bilen är att komma ut till platser dit man inte kan komma med tåg eller buss. Men jag har vänner som jag är ute och far med ibland. Jag är med i en aktiv pensionärsförening som har många trevliga utflykter och olika aktiviteter. Vi har varit på många ställen. Jag har följt med på mycket där, men inte så mycket längre, nu åker jag mest på dagsutflykter.