Jag är glad för att åka ut och dansa – Johnny, Kågeröd

Jag har bott i Kågeröd sedan 2008. Jag hade separerat och bodde tillfälligt i min van. Efter många om och men fick jag lägenhet här i byn. I början var det bara en nödlösning, men nu trivs jag som en prins! Mina grannar är trevliga allihopa. När man går i byn så vet alla vem Johnny är, ”den där fotografen”, haha. Vi har affär och kiosk och nära till allting.

Jag jobbar i Helsingborg som truckförare och alt-i-allo på ett är självplock där kunderna själva kan plocka delar till sina bilar. Vad jag gör på fritiden? Frågan är snarare vad gör jag inte på fritiden… Jag har studio hemma och gör musik, allt ifrån pop till rock, country och blues. Och jag fotograferar, redigerar bilder, gör videos – jag har en massa projekt. Det blir mycket surfande på nätet, jag hittar andras projekt som jag själv vill testa, då experimenterar jag. Jag är självlärd, allt jag gör har jag lärt mig genom att testa mig fram. Dessutom kan man googla sig fram till det mesta nu för tiden.

Helst fotar jag djur och natur. Blommor blir man aldrig mätt på. Jag kan inget om blommor, men jag vet hur man fotar dem, haha! Det bästa med fotandet är att man träffar folk – man måste vara lite fräck! Snacka med folk och höra om de vill att man ska fota och filma. Har man inte munnen med sig, då blir det ingenting. Det är gött att komma ut och prata med folk, och det blir något positivt när de får ta del av det jag skapat. Det hjälper en att fortsätta framåt och bli bättre. Och så blir man gladare också!

2018 drabbades jag av en stroke. Jag vaknade mitt i natten och allting var konstigt; inget stämde, inget fungerade. Jag kunde inte prata. Det har varit jobbigt att komma tillbaka. Jag kan prata ganska normalt idag, men har problem med min hjärntrötthet. Det är en djävulsk trötthet. När den kommer får man stanna upp och andas. Jag har fått lära mig att ta det lugnt. Jag har accepterat att det finns mer att leva för, men också blivit mer medveten om döden. Jag tar inga onödiga risker. Samtidigt har jag nog blivit lite tuffare, nu när jag vet att man klarar mer än man tror om man säger så. Jag är glad och framåt trots att jag har motgångar emellanåt.

Om jag fick drömma fritt skulle det vara jättekul att bli riktigt rik, men lyxbåtar och lyxbilar intresserar mig inte. Jag skulle köpa en stor bondgård och bygga en dansbana i ladan. Det är min dröm – att ha ett eget dansställe. Jag är glad för att åka ut och dansa, imorgon ska jag till exempel till Veberöd med en väninna för att dansa. Oftast blir det bugg och foxtrott. Det är kul! Man kommer ut och det är levande musik och en trevlig stund i tillvaron. Dessutom är det mitt i veckan, så det blir inget fylleslag utan man dansar och dricker kaffe och har det trevligt.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close