För dig som skolpersonal eller elev

I Familjen Helsingborg vill vi kraftsamla arbetet för att sänka arbetslösheten och skapa bättre möjligheter för företagens kompetensförsörjning. Idag finns det många yrken som har brist på arbetskraft.  Vi vill också att alla elever som går i grundskolan ska få bättre kunskap om vilka yrken och branscher som finns. Därför genomförde vi WorkWalk för andra gången under november 2019 i Familjen Helsingborg. Just nu planerar vi inför WorkWalk 2020.

För dig som skolpersonal eller elev under WorkWalk

Går du i årskurs åtta och vill ha inspiration och veta mer om olika yrken och vad det innebär? Eller går du i nian på högstadiet eller något av introduktionsprogrammen och funderar över vilket gymnasieprogram du ska välja?

WorkWalk vänder sig både till kommunala och privata skolor.

WorkWalk är inte ett vanligt företagsbesök där du bara går runt och tittar. Du har faktiskt chans att prata med dem som jobbar med olika yrken, testa på och se hur det ser ut på olika företag inom olika branscher. Syftet är att du ska få en känsla om vilka yrken som finns och därför lättare kunna välja vad du skulle vilja göra i framtiden.

Under WorkWalk kommer du att träffa yrken inom flera olika branscher, bland annat inom industri, teknik, bygg, hotell- och restaurang, m.m.

Det finnas personal från skolan och staden med under hela studiebesöket. Varje rutt har också en guide som ansvarar för att eleverna är på rätt plats på rätt tid.

Är du intresserad av att delta på en WorkWalk?

Håll utkik efter WorkWalk 2020. Anmälan kommer att öppnas senare under året.

Du kommer att besöka olika branscher. Rutten kommer att ledas av en guide som kommer från någon av stadens gymnasieskolor. Då kan du passa på att ställa frågor om hur och varför de valde sitt program till gymnasiet.

Är du förälder?

Du som förälder är också viktig. Därför har du också en chans att se vad olika branscher kan erbjuda för arbetsplats och yrken. Är du förälder till en niondeklassare, häng med under WorkWalken! Håll utkik efter WorkWalk 2020.

Hemsidan uppdateras kontinuerligt.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close