Yrkeshögskola

För Familjen Helsingborg är det viktigt att behålla och utveckla viktiga eftergymnasiala utbildningar som stödjer näringslivet i regionen. En målsättning är därför att öka antalet YH-utbildningar. Idag finns tio skolor i Familjen Helsingborg som erbjuder både yrkeshögskoleutbildningar och kvalificerade yrkesutbildningar. Vi är stolta över att tillhöra en av de allra vackraste, attraktivaste och mest dynamiska regionerna i norra Europa. Välkommen att plugga på yrkeshögskola hos oss.

Några bra argument för att välja en av våra yrkeshögskolor:

  • efterfrågade av arbetsgivare
  • minst 1/4 av utbildningen sker ute på företag
  • att många får arbete efter utbildningen

Yrkeshögskolor i Familjen Helsingborg

Yrkeshögskoleutbildning (Yh-utbildning), är ett alternativ till universitet och högskola i nära samarbete med näringslivet. Akademi Båstad erbjuder följande yrkesutbildningar: Affärsutvecklare hållbar turism, gastronomisk kock, kvalificerad koordinator inom turism och service, kvalificerad mediesäljare, operativ ledare inom revenue management samt specialistutbildad undersköterska inom kvalificerad sjukvård.

Akademi Båstads webbplats.

Caddie Sport&Business är huvudman för Sveriges första och enda yrkesutbildning för sportmarknadsförare för dig som vill arbeta professionellt i gränslandet mellan idrott och affärer.

Yh Sportmarknadsförare.

Yrkeshögskolan i Helsingborg bedriver utbildningar till Elingenjör och Tandsköterska. YH Helsingborg har ett nära samarbete med företag och organisationer i regionen och tillsammans skapar vi nya utbildningar som efterfrågas på arbetsmarknaden. En fjärdedel av utbildningarna består av lärande i arbete (LIA) ute på arbetsplatser. Denna nära koppling till arbetslivet innebär att i stort sett alla studerande erbjuds jobb efter avslutad utbildning.

YH Helsingborgs webbplats.

Hermods erbjuder YH-utbildningar inom byggproduktion, underhållsteknik, vård, ekonomi och försäljning. Utbildningar inom branscher där efterfrågan på kompetens är hög.

Hermods webbplats.

EC Utbildning erbjuder utbildning, framförallt med fokus på tillämpad IT och logistik, i nära samarbete med företag i branschen. Detta gör att du som studerande får en utbildning som överensstämmer med arbetsmarknadens behov. Anställningsstatistiken talar klarspråk: 9 av 10 våra studerande får arbete efter utbildningen.

EC Utbildnings webbplats.

På Yrkeshögskolan Landskrona kan du välja mellan fyra YH-utbildningar – Eventkoordinator, Hud- och spaterapeut, Hälso- och vårdadministratör och Stödpedagog.

Hos oss möter du personal och utbildare med hög kompetens och erfarenhet från näringslivet. På skolan råder en kreativ miljö som bygger på studerandeinflytande och trivsel. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar men sker lika ofta i projektform eller genom grupp- och enskilda arbeten.

Landskrona stads webbplats.

Veterinärassistent med administrations- och röntgenkompetens 200 YH-poäng, startar på Svalöfs gymnasium och vuxenutbildning augusti 2014. Djursjukvårdsbranschen är idag i stort behov av utbildad sjukvårdspersonal. Detta behov har lett till att myndigheten för Yrkeshögskoleutbildning gett klartecken samt finansiering till att utbilda vuxna studerande i djursjukvård format efter branschens behov.

Svalöv kommuns webbplats.

Utbildningarna vid Competensum Yrkeshögskola är det rätta valet när du vill ta steget in i näringslivet, eller skaffa dig en ny karriär. Här hittar du utbildningar inom ekonomi, sälj och service. I nära samarbete med näringslivet, Lunds Universitet och Campus Helsingborg tar vi fram och genomför program för dig som vill växa. Utbildningarna sker dagtid i våra lokaler i Ängelholm. Det är enkelt att ta sig hit, 10 minuters gång eller bussväg från tågstationen.

 Competensums webbplats.

Trafikverksskolans kursutbud innehåller en mängd olika kurser. Det finns både tekniska och icketekniska, grundkurser och specialistkurser. Merparten är uppdragsutbildningar, speciellt anpassade och godkända efter järnvägens behov.

Trafikverksskolans webbplats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close