Det bästa med Helsingborgs studentliv är gemenskapen – Jonatan, Närlunda

Jag är född här i Helsingborg men flyttade till Norrland efter gymnasiet, och efter några år kom jag tillbaka. Jag arbetade inom militären i totalt 5 år. Mot slutet hade jag blivit specialistofficer. Det var roligt men slitsamt och jag bestämde mig för att sluta; försvarsmakten var inte den bästa arbetsgivaren … Det var det sämst betalda yrket i Sverige då, och det är ett slitsamt jobb. Jag kände att jag ville ha ett jobb där jag känner mig lite mer bekväm.

Jag bor i Närlunda, som är väldigt fint med närhet till natur. Dock är det inte världens bästa område, det är ofta skjutningar och man kan känna sig otrygg. Men jag tar mycket promenader i Dalgången, det är trevligt. Helsingborg som helhet är perfekt rent storleksmässigt, har bra förbindelser och så har man närhet till många olika saker. Sedan har jag ju familj och vänner i Helsingborg sedan tidigare. Jag ville utbilda mig och då var det enkelt att plugga på campus här i stan. Jag läste strategisk kommunikation. Som student var jag väldigt engagerad i studentlivet, jag satt i en styrelse och var fastighetsansvarig. Även efter studierna har jag varit engagerad. Det bästa med Helsingborgs studentliv är gemenskapen, det är inte så stort som i till exempel Lund så man hinner lära känna alla.

Nu jobbar jag i Lund, dit jag pendlar kollektivt, om jag inte jobbar hemifrån. Det funkar väldigt smidigt med pendlandet, det tar typ en timme från dörr till dörr. På helgerna umgås jag med familj och vänner, ibland åker vi på små äventyr. Till exempel kan man åka till Danmark över dagen och käka lunch. Eller så turar vi, det vill säga när man sitter kvar på båten flera vändor och dricker öl och käkar mat, man umgås helt enkelt medan båten kör fram och tillbaka.

I framtiden drömmer jag om att skaffa hund. En stor hund! Jag gillar verkligen hundar men just nu är det omöjligt för mig att ha det. Förhoppningsvis kommer jag i framtiden att befinna mig i en situation där det funkar.