Jag är livsnjutare ut i fingerspetsarna – Kristina, Laröd

Jag är från Kävlinge och upptäckte inte Helsingborg förrän sena tonåren när jag började jobba på färjan. Jobbet gjorde att jag spenderade mycket tid här under somrarna. För snart sju år sedan flyttade jag till Laröd med familjen. Jag gillar att Helsingborg har lite puls – vi är fortfarande unga! Det finns både naturliv och nattliv som lockar. Och så är det nära till både havet och stan. Jag är livsnjutare ut i fingerspetsarna! Jag älskar att upptäcka, vilket just nu sker med min man, barn och en hundvalp. Jag vill uppleva och lära mig saker.

En sak som har haft stor påverkan på hur jag är som person är att jag förlorade min pappa när jag var väldigt ung, 19 år. Vi var väldigt lika, han var driven och avslutade sina sista år med eget företag. Jag såg hur passionerad han var kring sitt jobb och det har fått mig att vilja hitta det som jag finner passion i. Han var en stor förebild och det har varit tufft. Det har format mig till den jag är; jag har behövt ta större ansvar kring mig själv. Jag hoppas på att vara frisk nog att se mina barn växa upp, njuta av livet så länge det går. Livet är skört. En sak jag lärt mig i livet är att man ska försöka lära sig av sina misstag. Fråga sig vad man kan få ut av det som hänt, reflektera kring det och fråga sig hur man kan göra annorlunda.

Arbetsmässigt har jag många järn i elden. Dels jobbar jag som skolutveckare i Åstorp, jag hjälper arbetsgivare och skola att samverka. Målet är att få eleverna att förstå vad de ska ha skolkunskapen till, så att det blir begripligt för dem varför de ska lära sig det men också varför alla jobb behövs. Det är motiverande att veta vad man ska använda sin utbildning till i praktiken.

Å andra sidan är jag hälsocoach och hälsoinfluencer på sociala medier. Det bästa med det är själva coachandet, att hjälpa varje person att hitta sina egna sätt till förändring. Ofta handlar det om utmaningar kring kost, träning och att få tiden att räcka till för att göra det man vill. Det handlar om självinsikt och självbild också: att våga tro på sin egen förmåga är A och O i förändringar. Jag drömmer om att bli egenföretagare och ägna mer tid åt att jobba med hälsa. Jag blir inspirerad när andra lyckas, oavsett om det är i jobbet eller inom familjen. När man ser den glädjen hos andra, det gör mig jätteglad och peppad – inspirerad!