Jag brinner för ett fungerande välfärdssystem – Minette, Skånes Fagerhult

Jag är född och uppvuxen här så jag har alltid bott i Fagerhult. Jag har hela min familj här, närheten till dem är viktig. Det är svårt att tänka sig att bo annorlunda om man på 5 min kan ta cykeln till en badplats eller har 50 m till ett av promenadstråken om jag vill gå ut med hunden. Det är avslappnande att få med sig vänner och familj ut och gå i de här fina vyerna. Vi har jättefina promenadstråk och det är otroligt avstressande att kunna gå ut och vara nära naturen.

Jag jobbar som sektionschef i hemtjänsten och jag brinner för ett fungerande välfärdssystem. Jag tycker om att det hela tiden utmanar oss och att vi frågar oss vad samhället egentligen ska stå för, hur det ska fungera och om fungerar som det ska. Eftersom jag bor på landsbygden så är det en jätterelevant fråga för mig att de här sakerna även erbjuds på landsbygden.

Här är en otrolig natur. Den här lummigheten vi har med alla höga träd och bokskogarna som följer med in i bostadsområdena. Vi har turen att träden har fått stå kvar och kör man igenom ett villaområde så finns lummigheten där. Till skillnad från en del andra ställen där man inte har förmånen att få ha kvar naturen så nära. Det skapar ändå en viss känsla. Det är mycket av den estetiska charmen, det är väldigt vackert. Kommunen och gymnastikföreningen har precis invigt en parkourbana mitt i byn. Man öppnar matställen och vi har fått ha kvar vår Ica-butik, vilket är jättevärdefullt. Det finns engagerade bybor som brinner väldigt mycket för byn som har startat föreningen Fagerhults framtid. De gör mycket för byn och ser till att hålla den attraktiv. De gör evenemang, nationaldagsfirande, grillkvällar och ordnar mycket för barnen. Byn har levt upp de senaste åren.