Jag cyklar för det mesta till och från jobbet i Helsingborg, då kan jag rensa huvudet – Jonas, Lerberget

Charmen med Lerberget är helt klart gemytet. Man säger hej till varandra även om man inte har en aning om vilka de är. Jag upplever att man gör det mer här än kanske på en del andra ställen, det trivs jag med. Det är en ganska avslappnad stämning, framförallt här nere i hamnen som har blivit lite av en favoritplats. Här händer saker under sommaren och helgerna. Under fredagar finns Sillagrillningen och då är det är väldigt mycket folk här. Gillar man inte sill kan man ta med sin egen grill och sitta här för gemenskapen.

Min relation till Lerberget började redan i slutet på 70-talet då mina föräldrar flyttade hit från Viken. Jag flyttade härifrån när jag var 22 år och när man sedan skulle bosätta sig någonstans efter 10 år så kände jag ”varför inte Lerberget?”. Min fru var tveksam till en början men ändrade sig. Sedan dess har vi blivit fast här. Det är jättemysigt här.

Lerberget är en liten, härlig fiskeby som ligger vid Öresund och har en närhet till det mesta med natur, stränder och flygplatser. Även om det numera inte finns någon shopping och knappt några jobb så är det inte långt någonstans. Man bor inte mitt i smeten, utan lite utanför men det är ändå nära till allting. Bussarna går nästan var tionde minut, så det är lätt att ta sig runt dessutom. Man behöver inte ha bil för att bo här även om man jobbar inne i stan. Det finns boendepriser i alla lägen och det är väl uppbyggt med skola och fritids. Det finns också typer av idrotter. Här är det väldigt behagligt att leva med tanke på att du kan röra på dig mycket. Det finns en skog, ett utegym och på andra sidan vägen har man nära till idrottsliga saker. Det är lätt att hålla sig i god form när man bor här. Jag cyklar för det mesta till och från jobbet i Helsingborg, då kan jag rensa huvudet. Jag yogar och tränar mycket konditionsidrott som bland annat löpning. När jag tränar slappnar jag av.

Jag har många intressen. Tyvärr kan jag inte hålla på med det som jag är mest passionerad över, jag var tvungen att sluta med dykningen. När jag slutade med den tog jag upp träning och foto istället. Jag fotograferar en hel del. Man ser ett tillfälle och fryser det. Vad det är för tillfällen varierar: det kan vara familjefotografering, bröllop och evenemangfotografering.