Jag hade inte kunnat tänka mig att bo någon annanstans. Det finns inget som att komma hem – Anna, Jonstorp

Hela byn bygger på ideella krafter. Det är jättestort engagemang i båda föreningarna för fotbollen och hockeyn. Fördelen med att bo såhär är att man hjälps åt på många plan: man har koll på varandras barn och finns där om någon behöver stöttning. Mycket av charmen med att bo i en liten by är närheten och tillgängligheten till människor. Byn har ett aktivt liv och folk är väldigt hjälpsamma. Jag hade inte kunnat tänka mig att bo någon annanstans. Det finns inget som att komma hem. En sak jag gillar med byn är att många äldre har en möjlighet att bo kvar, det är ju inte garanterat att man har råd att bo kvar i sitt hus när man blir äldre. Skolan bjuder in de äldre till skolans matsal för att äta lunch där. Då möts generationerna, det är fint.

Det var väldigt naturligt för oss att flytta hit. Vi undrade nästan varför vi inte flyttade hit tidigare. Jonstorp är en liten pärla för oss. Vår son Karl-Victor började tidigt spela ishockey och då började vi pendla hit för hockeyträning. Min man har jobbat som idrottslärare på Jonstorpsskolan länge och därför har vi varit mycket i Jonstorp. Vi lägger många timmar i hallen eftersom min man är tränare för min sons lag och jag är involverad vid sidan om med massa saker. Det finns en väldigt stark hockeykultur här i byn och många bra spelare kommer härifrån. Jag ansvarar dessutom för hockeycampen med träning, mat och fika som är en vecka varje sommar med 150 barn. Det är jätteroligt.

Jag har ett eget företag sedan åtta år tillbaka och jobbar med olika evenemang och projekt såsom Swedish Open Tennis och Swedish Open Padel i Båstad. För tre år sedan valde jag att satsa på företaget, innan dess hade jag det parallellt med fasta anställningar. Jag har uppdrag av Ängelholms näringsliv och är involverad i Skånska hockeyförbundet. Jag tar an mycket uppdrag inom idrott, evenemang och marknadsföring. Så jag har för det mesta arbetat med projektledning. Jag gillar att finns ett tydligt mål med ett projekt och när målet är nått finns det en liten möjlighet till återhämtning. Vägen fram till att ett projekt ska genomföras brukar vara väldigt intensiv och utförandefasen är nästan 24 timmar om dygnet. Men efter det finns ett slut, då finns det återhämtning och sedan går man på nästa projekt. Det attraherar mig jättemycket. Mitt uppdrag med padeln och tennisen är att ta hand om spelarna tillsammans med ett team och se till att de får den bästa uppvaktningen för att de ska kunna prestera i turneringen. Den tacksamheten man får är supervärdefull.

På grund av mitt jobb är återhämtning viktigt. Det kan vara att umgås med vänner eller vara ute i naturen med hunden. Naturen här är väldigt härlig med mycket skog. Det är fantastiska promenader på ängarna och hagarna. Där är en ljuvlig miljö året runt. På hagarna kan man gå kilometer efter kilometer med hunden och det är lika vackert i det här fina vädret som när det är snålblåst, då får man bara klä på sig. Revet är en naturstrand där det finns en fin brygga och där kan man ta härliga morgonbad och kvällsdopp. När man kommer tidigt på morgonen är det dagg i gräset och man följer årstiderna där och det tycker jag om. Det är en speciell plats. Oavsett väder är det härligt att komma ner där.