Jag har väl 38 olika träslag här nu, så många var det inte tänkt att det skulle bli – Andreas, Mörarp

Farfar flyttade hit till byn 1911 och startade trädgårdsmästeriet. Det har alltid odlats i min släkt och sen har intresset sakta växt fram hos mig. Jag håller på ganska mycket här hemma i trädgården, det är mitt stora intresse. Jag är väldigt intresserad av lite speciella växter åt det exotiska hållet, så här finns det bananträd och andra speciella träd. Jag har väl 38 olika träslag här nu, så många var det inte tänkt att det skulle bli. Att dona i trädgården är ett bra sätt att slappna av på. Det är skönt att komma ut, rensa tankarna och se trädgården växa fram. Jag måste röra på mig, jag vill inte bara sitta still.

Jag är född här och jag stormtrivs i Mörarp. Man kan vara lite själv om man vill det och här finns det ett lugn. Mörarp är en liten och trevlig by och de flesta känner till varandra. Det finns en liten affär, 3 restauranger och grejer man kan hitta på. Även om det ligger utanför stan är ju inte svårt att ta tåget in till Helsingborg heller om man vill det. Det enda är att det inte finns en buss för oss som bor lite utanför Mörarp. Utan bil och körkort kan det bli lite svårt. Det går ju att cykla, men det är ju svårt under vinterhalvåret.

Det är ett tryggt område och byn gör ganska mycket för ungdomar. I idrottshallen finns det trevliga aktiviteter med barngympa och gymnastik. Det är väldigt barnvänligt här med 2 dagis och en skola åk F-6. Man har hört bra rykten om Mörarps skola, att de gör mycket för barnen. Jag tyckte själv att det var lugnt och fint att växa upp här. Mörarp har ändrats ganska mycket sedan dess eftersom det har byggts en del nya hus och det är ju positivt. Tack vare det har många av mina gamla skolkamrater flyttat tillbaka och skaffat familj. Det är ju ett bevis på att Mörarp är välkänt för att vara barnvänligt och att det är en härlig atmosfär. Det är ju kul att många flyttar tillbaka.