Jag mår bra av att ha lite projekt hemma – Alf, Ljungbyhed

Jag är född i Ljungbyhed och har bott här hela mitt liv. När jag växte upp jobbade jag i en kiosk och då lärde man känna folket i byn. De kom alltid till kiosken och köpte någonting. Kiosken fungerar väl inte riktigt på samma sätt idag om den gjorde förr. När vi hade flyget här var det uppemot 1000 personer som skulle handla där. Så det var många man lärde känna, som man även känner idag. Sedan jobbade jag inom flyget. Det var han som ägde kiosken som kände en chef där och som sa att det var en kille som vill ha ett jobb och då svarade han ”skicka in honom imorgon” – så funkar det ju inte idag. Sen blev jag kvar där och avancerade lite. Till slut hamnade jag där jag tyckte det var bra och där man kunde sköta sig själv. Det var ett självständigt jobb, det tyckte jag bäst om. Det blir för många viljor om man är många som jobbar ihop. Det var ett bra jobb och jag hade roligt på jobbet.

Det är nästan var och varannan dag som man kör in vid flyget och tittar. Då kan man jämföra hur det ser ut idag och hur det såg ut förr. Man tänker efter lite när man kommer dit. Man började ju jobba där när man slutade skolan och jobbade där i så många år. Det var ingen som pekade på vad man skulle göra. Så när man hade varit där i så många år och helt plötsligt så får man inte gå dit igen. Då känns det lite, så är det ju. Då blev man lite vilsen, när man hade varit där i så många år och inte visste vad man skulle göra nu. Då funderade man hit och dit på vad man klarar av. Men jag hade kontakter så jag fick ett nytt jobb.

Jag brinner för att det ska vara snyggt och fint här där man bor så man kan trivas. Det ska se fint ut där man bor. Det får människor att trivas ju. Jag är med i Nattöga också. Vi kör runt om nätterna och har lite koll på kriminella verksamheter, observerar och antecknar om det händer något. Det händer mycket när det blir mörkt.

Jag har inte direkt någon hobby som jag sysslar med, men jag mår bra av att ha lite projekt hemma. Jag och min fru slår våra kloka huvuden ihop och kommer på någonting, det tycker jag är roligt. Det blir lite byggnationer hemma och jag har renoverat delar av huset av själv i princip från grunden. Det tycker jag är intressant och tillfredsställande att få det bra och som man vill ha det. Sport är överhuvudtaget är också ett intresse. Jag har inte själv utövat mycket, men min pojk har spelat fotboll när han var mindre och då var man ju alltid där och tittade.