Jag mår så bra av mitt jobb, jag har ju världens leende på läpparna när jag pratar om det – Katarina, Mörarp

Mitt stora intresse är mitt eget jobb och det blir svårt att skilja dem åt. Jag arbetar som coach för Viktväktarna. Jag har själv gått ner över 30 kilo tillsammans med Viktväktarna och då fastnade jag för det. Jag startade mitt eget företag och blev coach för 5 år sedan för att kunna inspirera andra. Jag mår bra när jag kan hjälpa andra genom att jag själv har gått igenom den resan och vet vad det handlar om. För ett år sedan startade jag viktväktarmöten här i Mörarp, så det är verkligen idylliskt att bara ha några meter till jobbet. Det min coach gav mig gjorde att jag fångades i det och då kände jag ”det här vill jag förmedla vidare”. Jag vill ge det här stödet eftersom jag har full förståelse för vad det innebär att göra den här förändringen, så jag kände att det här var yrket för mig. Det är jätteroligt att se deras glädje när de lyckas och jag får ju en påminnelse om min egen resa. Det är magiskt.

Jag som egenföretagare har svårt att dra gränserna för när det är jobb eller fritid som gäller. Jag mår så bra av mitt jobb, jag har ju världens leende på läpparna när jag pratar om det. Det som medlemmar ger mig och det jag kan ge dem, det ger mig en må bra-känsla. Men såklart blir jag ändå stressad, det går inte att tänka på sitt jobb dygnet runt. För att slappna av lägger jag fokus på familjen och hunden eller dricker lite bubbel med vännerna. Jag tar en promenad eller lyssnar på en ljudbok så att jag måste lägga fokus på ljudboken och kan inte ha tankarna någon annanstans. Så jag försöker, jag är inte så bra på att slappna av och ha egentid, men jag jobbar på det.

Jag bodde i Malmö innan och både jag och min man kände att vi inte skulle bo i Malmö, så vi kikade på hus runt om Helsingborg och han ville gärna titta på ett hus i Mörarp eftersom han kommer härifrån. När vi tittade på det här huset kände vi att ”det här är vårt” och så blev det så. När vi skaffade barn blev det idylliskt här, det är verkligen familjevänligt. Det är en lyx att ha hus, trädgård och lugnet när man har barn. Nya områden växer här och det är i stort sett bara barnfamiljer som flyttar hit. Det är klart att det blir barnvänligt då med många kompisar till barnen.

Charmen med Mörarp är gemenskapen. Man har inte koll på alla, men man känner ändå att ”det är vi som bor här och vi försöker hålla ihop”. Det är en närhet till Helsingborg och det går snabbt att ta sig in med tåget, men samtidigt finns verkligen lugnet här. Jag försöker verkligen stanna upp och bli medveten om lugnet. Vi känner en tacksamhet att vi kan bo i ett hus och ge den uppväxten till våra barn, det känns härligt. Under sommarperioden är det väldigt härligt att kunna öppna upp dörrarna till trädgården, barnen kan leka och vi släppa ut hunden. Hela familjen kan då vara i vår lilla bubbla och slappna av. Här hämtar vi energi.