Jag och mina väninnor brukar låna böcker av varandra – Margareta, Strövelstorp

Jag bor i byn tillsammans med min man och vår hund Ronja som är en Jack Russel på nio år. Vi flyttade hit till en lägenhet för tjugotvå år sedan när barnen flugit ut och huset såldes. Nu är jag pensionär sedan fyra år tillbaka, innan dess jobbade jag på ett trädgårdsmästeri som sålde plantor. Det var ett roligt jobb med mycket arbete utomhus. Tidigare i livet jobbade jag som lokalvårdare.

Jag gör inte så mycket om dagarna, här finns inte så mycket att göra. Jag har min lilla trädgårdstäppa som jag tar hand om, och så tar jag promenader med hunden. Jag tycker om att det är så lugnt i byn. Förr hade vi båt i Höganäs som vi var ute mycket med, men min man som också är pensionär orkade inte ta hand om den längre.

Vi brukar titta en hel del på tv och jag läser böcker, framför allt romaner. Jag är med i en bokklubb som skickar mig en ny bok varje månad. Helst läser jag mytologiska berättelser, jag tycker om hur historierna är så nära inpå verkligheten fastän de samtidigt är overkliga. Just nu läser jag Tändsticksflickan. Jag har väninnor i området och vi brukar låna böcker av varandra. Ibland åker vi till Ängelholm och tar en fika eller tar en runda på Väla och shoppar lite.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close