Jag vill testa på så mycket som möjligt innan jag dör, det är lite därför jag blir pilot nu – Kristina, Ljungbyhed

Jag har velat bli pilot ganska länge och Lunds trafikhögskola ligger här. Jag kom in på första försöket och flyttade hit förra året. Jag hittade ett handbollslag i Höör som jag spelar med nu. Jag har spelat handboll sen jag var 6 år, så det är kul att kunna fortsätta med det. Det är speciellt att bo på ett så litet ställe, jag har aldrig bott i en liten by tidigare. Men jag tycker det är jättemysigt, särskilt nu på sommaren, då tar jag cykeln överallt, man har Söderåsen här borta och konditoriet här har jättebra fika.

Jag brinner för att uppleva nya saker hela tiden. Jag vill testa på så mycket som möjligt innan jag dör, det är lite därför jag blir pilot nu. Innan pluggade jag ekonomi och business management och nu hoppade jag på det här, vilket är helt annorlunda mot det. Men jag känner att det är så mycket man kan göra och så många platser att se. Även om man har varit på ett ställe innan så kan man åka dit igen och få en helt annan upplevelse. Jag gillar att resa och prata med främlingar. Jag tycker det är jättekul att lära känna folk.

Jag reser ganska mycket själv och jag vet att det kan vara svårt för folk att våga lämna alla man känner och åka själv, men jag föredrar att resa själv. Jag är socialt orädd och när jag reser bor jag ofta på hostell där det är andra backpackers och då hittar man alltid någon man kan hänga med och man lär känna nya människor. Jag gillar att man är helt fri från den man är hemma. När jag reser kan jag prestentera sig och börja från scratch med någon. Man träffar så många intressanta människor. När man reser med vänner så är man med sin grupp och då är det inte lika lätt att träffa andra människor. Men när man reser själv så tvingas man att prata med någon. Jag har träffat jättemånga härliga människor runt om i världen som jag inte hade träffat om jag inte var själv. Så det är jag väldigt tacksam för.

Jag är väldigt envis, nästan tjurskallig. Har jag bestämt något så gör jag det verkligen. Som när jag skulle söka till den här skolan, då pratade jag om det mycket på Handels och sen när jag kände att det var dags så gjorde jag det och fixade jag att jag kunde komma på alla intervjuer och tester. Även om jag skrev uppsats under tiden och spelade handboll i Stockholm. Jag skulle komma in. Jag har en kandidatexamen i ekonomi och en master i business management. Så jag har gjort klart det samtidigt som jag pluggat här, jag ville inte kasta bort det. Det var tufft, men det var värt det.

Jag har en liten anekdot om Ljungbyhed. Det var en bonde som skulle släppa ut sina kor i en hage och åtta av dem hade lyckats rymma. Det var kanske en månad sen. Om man följde Ljungbyhedsgruppen på Facebook så var det många om skrev vart korna var och jag hade inte sett det. Jag skulle flyga så jag cyklade från studenthemmet till hangaren där vi har planen. Plötsligt ser jag en grupp med kor stå vid vägen och när de ser mig så börjar de galoppera efter mig. Jag får ju panik och förstår inte vad som händer. Jag har aldrig trampat så snabbt i hela mitt liv. Det händer ingen annanstans än i Ljungbyhed.