Man kan sätta en smålänning på en öde ö och han bygger ett slott – Eva, Kågeröd

Jag bor i Kågeröd sedan -88 men åker hit till Svalöv ibland. Jag brukade ha färdtjänst men tyvärr inte längre, så jag kommer inte hit särskilt ofta numera. Det kostar skjortan att ta taxi! Jag har överklagat beslutet om färdtjänsten men det hjälper inte. Idag har jag varit på vårdcentralen för min dåliga rygg, och sedan Systembolaget för att köpa en gåva.

Hemma i Kågeröd bor jag i ett paradis, det är så vackert. Det är en hästgård från början. Om dagarna brukar jag sticka strumpor och så har jag ett växthus med massor av tomater och gurkor. Jag är inte särskilt kunnig men försöker att odla ändå. Jag testade plantera en skiva tomat och av den har det växt något kopiöst! Jag har inga grannar, så jag skulle kunna gå utanför dörren i nattlinne om jag ville.

Jag har flera katter! För ett par år sedan dök det upp en katt som jag började mata och jag döpte honom till Hugo. Rätt var det var blev han tjock och födde 5 kattungar! Den äldsta katten jag har är 22 år gammal. Han håller koll på de andra.

När min man låg på sjukhuset och var döende så kom det en storm. Alla hagar på vår tomt blåste bort. Jag var också sjuk, men någon behövde sätta upp nya stolpar. Jag tänkte att detta klarar jag aldrig. Men så mindes jag vad min man sagt: ”man kan sätta en smålänning på en öde ö och han bygger ett slott.” De är envisa! Så jag tog en stolpe i taget och rätt vad det var så var hagarna uppe igen. Jag klarade det.