Med böcker kan man lägga tankarna på hyllan och lyssna på fantasivärldar – Linda, Perstorp

Böcker är mitt största intresse, jag skulle nog inte klara mig utan det. Med böcker kan man lägga tankarna på hyllan och lyssna på fantasivärldar. Jag lyssnar mycket på ljudböcker. Innan läste jag mycket men nu stickar eller virkar jag samtidigt och då är det bra med ljudböcker. Jag går med mina hörlurar där hemma och just nu har jag fastnat på podden Spöktimmen och deckare. Jag lärde mig sticka när min son var 1 år och virka lärde jag mig på Youtube. Just nu stickar jag en väska, det finns lite fel men det blir nog en bra väska. Och så stickar jag raggsockar.

Att jag är glad gör mig stark. Jag försöker se det positiva i det negativa. Jag jobbar inom äldrevården och för att klara av ganska tuffa situationer där så får inte gräva ner sig i hur dåligt de kan må. Man får försöka hjälpa dem till att hitta en annan syn när livet går emot dem. Ofta får jag dem till att ha en bra dag och få dem att skratta. Det bästa med jobbet är mötet med människor och att jag vet att de behöver hjälpen. När jag har gått därifrån och gjort ett bra jobb så kanske deras dag har blivit mer meningsfull.

Mest vilsen var jag när det tog slut med min förra sambo. Då bodde jag i Stockholm och då var ju frågan hur man skulle lösa det med bostad, vart skulle jag ta vägen? Men då flyttade jag hem till mamma. Då kände jag mig vilsen när man hade brutit upp från ett förhållande och skulle hitta tillbaka till sig själv igen. Att man skulle bearbeta det man lämnat bakom sig och gå vidare. Vändpunkten var när jag kom hem till mamma och landade i Skåne igen. Det var en trygghet att ha familjen nära. Jag kände att ”vi får se vad det leder mig” och så träffade jag Kristian, min man.

Jag har sjungit i gospelkör sedan jag flyttade hit. Det var det första jag aktiverade mig i. Jag tänkte att det var ett bra sätt att lära känna folk. Om man kommer som ny så är det svårt att lära känna folk om man inte är aktiv i något, så jag ringde till församlingen och frågade om det fanns en kör som passade mig. Vi övar varje söndagkväll. Det betyder mycket för mig och det känns som om jag aldrig vill sluta.

Perstorp är en liten kommun med många små guldkorn, som biblioteket, hit kom jag när jag flyttade hit och lånade många böcker. Det finns en bra skoaffär och ett nyöppnat gym. Och så finns Ugglebadet med utebad på sommaren. Om man vill ha en småstadsidyll så är Perstorp bra. Här finns det man behöver och nära till järnväg och pendlingsmöjligheter. Alla känner alla. Det är lugnt och skönt. Barnen har en bra uppväxt här. Här finns ingen storstadsstress och man kan släppa barnen fritt, man kan låta dem gå till sina kamrater ensamma utan att vara rädd för hård trafik. Vi har inga planer på att flytta, vi trivs bra.