Med yoga och meditation har jag hittat en grund att stå på. Det är livsviktigt för mig – Synvis, Ödåkra

Jag är yogalärare – det är mitt intresse, mitt arbete och min livsstil. Yoga och meditation är mina grundläggande intressen. Jag började lite smått med yoga för 10 år sedan efter ett diskbråck och det ledde till en resa i personlig utveckling. Då började jag yoga litegrann och sedan var jag tvungen att ha mina 3-4 yogapass i veckan. Efter ett tag fick jag frågan om jag kunde börja undervisa. Då hade jag ingen yogalärareutbildning, men jag sa ja eftersom jag tyckte jag hade så pass mycket kött på benen. Jag började jag lära ut, påbörjade min utbildning och sedan dess har det blivit yoga för hela slanten. Yoga är min huvudsakliga sysselsättning.

Första gången jag kom i kontakt med yoga tänkte jag ”trams, sådär kan man inte hålla på”, men sen började det tilltala mig både fysiskt och mentalt. Just det här att stilla sig och fokusera, att resa inåt. Jag hade tränat en del styrketräning innan, men jag märkte ändå stora förändringar i kroppen. Man blir mjukare och yogan hade så positiva effekter på kroppen. Med yoga och meditation har jag hittat en grund att stå på. Det är livsviktigt för mig. Dessutom tar det tar mig till många nya spännande platser. Jag yogar när jag reser. I Bali yogade jag för indonesiska lärare och på Aruba testade jag på Stand up paddling yoga. Dit jag kommer yogar jag. Om ett hotell har yogalärare tar jag hellre det än ett annat. Yogan måste alltid in någonstans.

I år har jag för första gången aktivt mediterat varje dag på kvällen innan jag går och lägger mig. Ibland är det 2 minuter, ibland är det en halvtimme. Jag vet att meditation förändrar hjärnan och därför bestämde jag mig för att meditera varje dag. Vi var på en fest för ett tag sedan och då sa jag till min man att jag skulle gå ut och sätta mig under ett träd och meditera. Man får vara i sin egna lilla bubbla, i synnerhet när man är på fester och sammanhang där människor dricker. När man inte själv dricker kan det vara lagom roligt med folk som dricker. Man känner verkligen lugnet. Det finns forskning att man tar bättre beslut om man mediterar innan man beslutar sig.

Jag har alltid drömmar. När jag var barn drömde jag om att bli zoolog eller marinbiolog, det blev jag dock inte, men jag har alltid tagit hand om djur. Det är därför jag tar hand om stadsduvan Hedvig. Hon var på en bekants balkong förra året som upptäckte att mamman inte var hos henne och då tog jag hem henne. Jag lever mina drömmar, får jag en dröm så ser jag till att det sker. Jag ska ha en egen yogastudio. Det är väl både ett mål och en dröm. Jag har köpt grejer till en yogastudio och en massa ljuslyktor.

Jag har aldrig bott i förorten innan, så det är lite exotiskt för mig eftersom jag alltid har varit stadsmänniska. Det låter lite löjligt, men så är det. Här hälsar folk på varandra och vi har jättebra grannsämja här på gatan. Reser vi bort tar vi hand om varandras post och håller ögonen öppna. Vi har gatufest varje år som vandrar runt från hus till hus och vi ska ha det hos oss på lördag. Vi har i omgångar tittat på lägenheter i stan, men vi har kommit fram till att vi har det så bra här. Ödåkra är både långt borta och nära, men det mesta finns här i närheten. Ibland kan vi höra tågen och motorvägen, men ofta är det så tyst och den tystnaden är så avslappnande. Ödåkra passar alla: barnfamiljer, medelålders och äldre. Det finns bostäder i alla kategorier med lägenheter med villor, radhus och bostadsrätter. Vill man ha det småskaliga med lite bykänsla så är Ödåkra ett bra alternativ. Inte för långt bort från stan, men ändå tillräckligt långt för att det ska kunna vara lugnt och stilla.