Om du klappar ett djur så känner du en inre frid, då är du verkligen här och nu – Titti, Strövelstorp

Jag är fjärde generationen som bor här, så jag har inte valt Strövelstorp utan jag är född här. Det är så naturligt för mig att bo här. Jag bodde 18 år i Spanien, men flyttade ändå hem hit igen. Det är fantastiskt att bo på landet på en gård men ändå bo så nära allting annat. Det var väldigt bra här när jag var liten, jag har fint barnsdomsminne härifrån. Det finns en skola, ett bibliotek med fantastisk personal, en otrolig gymnastiksal för olika sportaktiviteter och en stark fotbollsförening. Om man är sportintresserad så finns det väldigt mycket.

Mitt intresse är att bo här. Jag älskar landet och djuren. Hästarna och hundarna är det allra bästa. Vi har ett hundträningscenter med hundträning 7 dagar i veckan. Det är en familjegrej. När man växer upp som lantbrukarbarn så blir det en familjesak: alla hjälper till och det är mycket folk runt omkring. Det är samma sak när vi driver hundcentret tillsammans, det finns en gemenskap och det sociala finns där, det är jättetrevligt. Det är ett väldigt fint sammanhang.

Hundträningscentret är vår passion. Djur är så fantastiska. Folk kommer med sina små valpar och till en början förstår varken hundarna eller ägarna någonting, men sen en dag säger det klick och man ser glädjen när de börjar förstå varandra. När lammen föds blir det som en meditation att nappa lamm och det är verkligen här och nu. Det är bara du och lilla lammet. Känslan när du kommer upp på hästen och känner att du är gjord för att sitta där. Samspelet med djuren är så fantastiskt. Man ser det när man tränar människor med hund, man ser hur de får ett samspel och det är så magiskt. Det gör att man inte tröttar på att göra det igen. Utan djur är vi väldigt ensamma. Det bästa med djur är den inre frid som du får. Om du klappar ett djur så känner du en inre frid, då är du verkligen här och nu. Jag tänker att det är väldigt helande och positivt för alla.

Mina drömmar just nu är att kunna bygga en stor hall för att kunna ha hundträning och gärna kunna rida där under vintertid eller heta sommardagar. Jag skulle också vilja ha ett bonddagis. Där barn får växa upp som mina barn gjorde och där man får hänga på landet och klappa får och hundar. Det är mysigt och underbart sätt att växa upp på. Sen skulle jag vilja ha ett sammarbete med kyrkan i Strövelstorp, prästerna där är helt otroliga. De är väldigt sociala och de är ute i byn. Jag skulle gärna vilja ha konfirmationsläger med hundträning. Jag skulle också vilja ha en stuga som skulle vara ett skyddsboende för kvinnor med barn som blivit utsatta för våld. Jag har allt detta utrymme och skulle kunna transformera det till att kunna göra det till ett samhälle för sig.

Charmen med Strövelstorp är att det är en liten by och jag tror att många känner varandra. Det finns en bykänsla. Det är lagom dyrt att bo här. Det är fint och nära till allt. Nära till Malmö om du vill gå på Malmö opera eller Köpenhamn om du vill flyga någonstans. Allt är inom räckhåll samtidigt som jag kan vara här om jag vill vara i min bubbla. Jag tror att folk känner att de är trygga med sina barn här, att barnen kan gå till och från skolan för det finns inga faror. Det är litet även om det är hyfsat stort. Det är väldigt tryggt att bo här.