Om jag ska vara ärlig tillhör vi väl badjävlarna för vi är alltid i vattnet – Lotta, Vejbystrand

Min dag idag har inte börjat så himla roligt egentligen, för jag har varit på resande fot, på väg hit från Helsingborg. Men när jag väl kom fram hit till Vejbystrand blev dagen genast bättre. Jag har mitt ordinarie boende i Ramlösa. Men det här är egentligen vårt hem, Vejbystrand är vårt paradis. Sedan jag kom hit idag har jag lunchat och träffat alla på gården och busat med barnbarnen. Sedan cyklade jag ner hit för att bada, det tar bara någon minut på cykeln.

Mina föräldrar tog över gården -44 om jag inte minns fel, och innan dess bodde min farmor och farfar här. När mina föräldrar dog så fick jag ärva det. Vid sidan av oss på tomten bor också min bror. Han har hela sin familj här just nu, och jag har alla mina barn här. Alla är nere nu – alla barn och barnbarn – så vi är väldigt, väldigt många som är här över huvud taget. Vi går ner och badar på stranden innan frukosten, och om jag ska vara ärlig tillhör vi väl ”badjävlarna” – för vi är alltid i vattnet här! Jag har varit simskolelärare tidigare här i Vejbystrand, först i hamnen och sedan borta vid poolen också.

Jag brukar vara här tills sent på hösten och därefter på helgerna. Vi går mycket på Rögle, och så kör vi ut hit och äter lite Janssons frestelse och lite köttbullar. Så hjärtat är här i Vejbystrand. Om det är någonstans man åker, någonstans där alla släkter träffas, så är det här. Folk hyr sommarboenden här, och alla kommer tillbaka. Nollåttorna köper hus här för att de en gång i tiden har varit här och hyrt som barn. Detta är paradiset för oss alla.

Nu ska vi allihopa upp till huset och käka prinsesstårta och sedan ska vi grilla och se fotboll ikväll! Det blir en kul dag, precis som alla andra dagar här ute.