Vingårdsrunda

Ta cykeln igenom Sveriges Toscana

Upplev Sveriges “vinmecka” på cykel. Denna cykelrunda erbjuder en fantastisk kombination av spektakulär natur, vacker kustlinje och underbara dryckesupplevelser. Nordvästra Skåne har till följd av sitt fördelaktiga klimat blivit ett tillhåll för några av Sveriges bästa vingårdar och längst denna rutt kan du besöka 6 gårdar. Strosa bland oändliga vinrankor, fördjupa din kunskap om vintillverkning i nordiskt klimat och provsmaka fantastiska viner. Bara att vistas i miljön runt dessa vingårdar är avkopplande och för tankarna till Toscana. Arilds vingård erbjuder Glamping, så varför inte testa på att bo över mitt bland vinrankorna efter en lång dag på cykel?

Turen är 124 km och följer till största del Kattegattleden. Det är dock enkelt att dela upp den i olika steg för den som hellre avnjuter ett extra glas Solaris än att skynda sig iväg på cykeln igen. Rundar går nämligen förbi tågförbindelse i Båstad, Ängelholm och Helsingborg, samt bussförbindelse i Höganäs. Vad väntar du på?

Ca 124 km

Tänk på att kontrollera vingårdarnas öppettider i förväg och även förboka eventuella vinprovningar och vingårdsturer. Nedan finns kontaktuppgifter till vingårdarna på turen.

Thora Vingård

Vejby Vingård

Södåkra Vingård 

Arilds Vingård

Kullabergs Vingård

Lottenlund Estate

Ladda ned karta som gpx-fil

Fick du hjälp av informationen på sidan?