”Den vackraste nattfjärilen är ljusrosa” -– Lisa, Kågeröd

Som ordförande för RFSL Helsingborg brinner jag för strategiska frågor. Mitt mål är att Helsingborgs stad ska bli en HBTQ-certifierad stad, att alla politiker i staden ska utbildas och ha förståelse för HBTQ-frågor och ha ett normkritiskt tänk.

Det har blivit en klar förbättring i staden. Man kan ta KD som ett exempel. Tidigare ifrågasatte de varför vi skulle ha en diskrimineringslag och nu undrar de istället när man ska säga HBT och när man ska säga HBTQ.

Mitt driv kommer från mig egen historia. Jag har en transexuell bakgrund och jag tyckte det fattades positiva förebilder. Det första steget, att komma ut är alltid svårt och det är klart man kan vara väldigt ensam i vissa situationer, men samhället är inte så dömande som man tror. Jag har aldrig råkat ut för något negativt bemötande. Tidigare hade jag en blogg som var en del i att förändra samhället och berätta positiva erfarenheter från min process. När jag själv var i början av min process sökte jag mycket på internet. Det enda som visades där var de mörka historierna om människor som mådde dåligt. Det fanns inga positiva historier. Jag vill visa upp en positiv bild och vara en bra förebild. Jag tycker själv att jag är en bra förebild.

Mitt största intresse är att ta på mig stövlarna och ge mig ut i naturen för att inventera insekter. Just nu letar jag speciellt efter fjärilar som ser lite avvikande ut. Det finns runt 50-60 dagfjärilar över 2500 nattfjärilar, den vackraste nattfjärilen är ljusrosa.

Avbryt

Lämna en kommentar