Jag tycker det är bra att alla är olika. Man får vara som man vill” – Radoš och Zdenko, Landskrona

Zdenko: Jag tror inte på Jesus uppståndelse. Varför ska man tro på något som inte kan hända? Men jag brukar ändå gå i kyrkan. Så fort jag är ute och reser brukar jag alltid besöka traktens kyrka, moské eller synagoga. Jag har en bok där hemma med bilder på Sveriges alla kyrkor. Min favorit av Sveriges alla kyrkor är en liten kyrka som ligger mellan Gantofta och Vallåkra. Den ligger på en liten kulle mitt ute på landet. Den är väldigt fin. Religionen är så viktig för den håller ihop människor. Jag tror att kyrkan kan lära oss att hålla ihop.

Rado: Om det finns en gud eller inte är en stor fråga och den kan inte jag besvara. Jag har en tro ibland. Jag tycker också att kyrkan är viktig. Där träffar man många olika människor och det blir liksom en gemenskap.

Zdenko: Idag går människor isär så lätt och tycker inte att familjen är lika viktig längre. Familjen är ju det viktigaste i livet! Utan en kärnfamilj så finns det inget liv. Vi måste leva vidare och för det måste en man och en kvinna få barn. Jag har tre barn med två olika kvinnor. Serbiska kvinnor börjar mer och mer likna svenska kvinnor. De har lättare att ingå skilsmässa precis som svenska kvinnor. Gemensamt för moderna kvinnor, oavsett nation, är att de tror att frihet är att tjata på sin man. De påstår att de är förtryckta, men så är det inte. En kvinna ska vara kvinna och en man ska vara man. Det är frihet.

Rado: ”Jag håller inte med. Jag tycker det är bra att alla är olika. Man får vara som man vill.

Avbryt

Lämna en kommentar