Alla letar efter någonting som får en att må bra – Nicolina, Örkelljunga

Jag håller på lite allt möjligt, men främst är det Feng Shui och personlig utveckling. I mitt företag jobbar jag med Feng Shuin, både med workshops hemma hos någon, men också med enskilda personer som vill ha hjälp med sitt hem. Jag har även varit på en del företag. Syftet är egentligen bara att sprida kunskap om hur man kan skapa de bästa förutsättningarna hemma.

Min stora passion och dröm är att sprida kärlek och få folk att må bra. Jag upplever att det finns så många olika vägar dit. Alla letar efter någonting som får en att må bra.

Jag håller på en del med attraktionslagen också. Den går ut på att det du fokuserar på, det är det du ser och det är också det du får. Vi säger att du köper en bil, en KIA. Innan har du inte sett en enda eller tänkt på KIA-bilar överhuvudtaget. Men när du väl sitter i din nya KIA så ser du dem överallt. Det du börjar ställa in ditt huvud på, det är de möjligheterna din hjärna kommer att upptäcka. Stora företag brukar sätta upp stora planscher med bilder som representerar dit de vill komma. Genom att titta på bilderna hela tiden skapar hjärnan vägen dit mycket lättare. Hjärnan kan egentligen inte uppfatta ifall du redan har något rent fysiskt, eller om du inbillar dig det så mycket att hjärnan tror på det. Tror hjärnan redan på att du har uppnått ett mål så ser den heller inga hinder till varför du inte skulle kunna uppnå det.

Feng Shui och attraktionslagen har jag trott på sedan jag hörde talas om det. Det har påverkat mitt liv, men på ett väldigt blandat sätt. Jag var inne i en period, precis innan jag startade upp mitt företag, då jag jobbade som butikschef i två butiker. Jag hade ett skitbra jobb som var väldigt lärorikt och jag utvecklades mycket. Men jag hade samtidigt en period där jag kände att jag inte mådde bra, jag var väldigt deprimerad. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra men jag hade alltid haft drömmen om att ha eget företag. På nyårsafton satt jag med min sambo och min bästa vän och jag kände mig helt förstörd. Jag visste inte vad jag skulle göra eller om jag skulle klara av att fortsätta. Det handlade kanske inte om jobbet i sig utan mer om att jag la så mycket tid där att jag inte hann lägga någon tid på mig själv. Och då sa de ”men säg upp dig då”. Hela mitt system gick igång, att bara säga upp sig kan man väl inte göra? Jag behöver ju pengar för att leva. Min bästa vän kollade på mig och sa ”Nicolina, vad ska du med pengar till ifall du ändå inte lever?” Och det satte sig ganska ordentligt. Så en vecka därefter gick jag och sa upp mig.

Egentligen vet jag inte om det var så modigt att säga upp mig, det var bara det som skulle till helt enkelt. Jag jobbade några månader till och sen av en slump åkte jag iväg på de här självledarkurserna, som jag nu själv är en del av som kursledare. Där upptäckte jag att jag verkligen inte levde. Jag kände att jag bara varit ett skal, gått runt och gjort allting som jag trodde att alla andra ville att jag skulle göra. Men på kursen kände jag att jag fick mer kraft och bestämde att jag skulle lägga mer fokus på mig själv. Den sommaren gick jag hemma och letade efter vad som tilltalade mig och försökte definiera det. Det hann bara gå någon månad innan jag startade mitt företag och anmälde mig till utbildning för att bli feng shui-konsult. Så kom det igång samtidigt som jag fortsatte gå små kurser i personlig utveckling och läste på mycket om attraktionslagen.

Jag är inte alls samma person nu som jag var innan jag sa upp mig. Det är helt annorlunda och det känns otroligt magiskt. Hela livet har bara blivit så mycket mer. Jag upplever att när man går in och gör en sådan ändring i sitt liv, förstår mer av sig själv och uppmärksammar det, så går man också in och möter andra människor på ett helt annat sätt. Vilket till exempel gör att min relation till min sambo har blivit helt annorlunda. De senaste två åren är de bästa vi har haft sedan vi blev tillsammans för tio år sedan.

Avbryt

Lämna en kommentar