Att jobba som mäklare är att vara lite psykolog också – Björn, Åstorp

En trend som jag alltid reflekterat över, speciellt de sista åren, är hur man ser på avstånd till exempelvis Helsingborg. När jag började som mäklare i Åstorp sa man att det är 2,5 mil till Helsingborg. Det säger du inte längre, det heter att det tar tio-femton minuter. Folk har börjat tänka i tid istället, för den är så viktig idag. Det är inte avståndet längre, utan hur snabbt jag tar mig till den platsen. Det är det som är avgörande, sen om det är tre eller fem mil spelar ingen roll.

Andra trender är till exempel garage, det ville man ha för 15 år sedan. Idag vill man ha en carport. Det har nog också med tiden att göra, man går inte ur bilen för att öppna garageporten och sen köra in. Nu vill man bara in i carporten och springa direkt in i huset. Samtidigt så vill man ju ha skyddet när det fryser så att man slipper skrapa rutan, för det tar ju också tid. Tid, tid, tid. Man ska få in så mycket som möjligt på den tid vi har, det är väldigt upphaussat. Men det är väl samhället i ett nötskal.

Att jobba som mäklare är ju att vara lite psykolog också. Vi stöter ju på en del skilsmässor till exempel. I många skilsmässor är det ju lite taggar utåt, man hör den ena personen berätta en sak och den andra personen säger något annat, så visst får man höra mycket sådant. När man är i en liten ort som Åstorp i femton år så känner man ju väldigt mycket människor. Visar det sig då i en skilsmässa att en person har träffat en ny och därför vill skiljas, så kan man ju till sist räkna ut vem den nye personen är. Men där får man ju agera på ett professionellt sätt och ha lite sekretess. Man lyssnar och tar det till sig men sen händer det inget med den informationen, det är viktigt.

Avbryt

Lämna en kommentar