Druvor är väldigt känsliga så det måste sprutas och klippas vid rätt tidpunkt – Peter, Höganäs

– Vad ser du fram emot i sommar?

Jag ser fram emot att det är flera byggprojekt i Höganäs som blir färdiga så att vi får nya kommuninvånare. Det ska bli kul att hälsa dem välkomna och känna att vi växer.

Jag ska även vara ledig i fyra veckor och då ska jag byta värld och åka ner till min lilla vingård i Ungern. Där ska jag ta hand om mitt vin och ta hand om mig själv. Det var min farmors gård som jag ärvde för fem år sen. Jag har renoverat och sett till så att den fungerar igen. Den största utmaningen med gården är att man borde vara där mer. Sen är det väder och vind. Druvor är väldigt känsliga så det måste sprutas och klippas vid rätt tidpunkt. Man ska gå runt och se till att den mår bra och nypa tjuvskott. Man vill få riktigt mycket vin och bra vin och det är lite svårt på den här distansen. När jag är ledig brukar det ta tre veckor innan jag kan koppla av helt. Jag stänger aldrig av mobilen eller mejlen. Jag skulle bli nervös av det för jag vill ha koll på vad som händer här hemma. Men så länge allt är lugnt hemma kan jag vara lugn där.

-Hur kopplar du bäst av i vardagen?

Det låter kanske lite konstigt men det är jobbaktiviteter sju dagar i veckan. Men jag älskar att titta på film och min avkoppling är att se på film när jag kommer hem på kvällarna. Allt ifrån actions som man glömt så fort man stänger av tv:n till relationsfilmer och drama. Jag tycker väldigt mycket om relationsfilmer där man kan filosofera om det verkligen fungerar så i livet.

Avbryt

Lämna en kommentar