Till sommaren tänkte vi även servera hemgjord glass och till hösten blir det ostkaka – Camilla, Örkelljunga

Många tycker nog det är positivt att det finns ett fik här nu, alla måste ju fika.

Fiket har blivit en mötesplats i trakten. Folk kommer hit och sitter i flera timmar och pratar med folk som de inte känner, det är så jag vill att det ska vara. Men det är många som har fik så jag tänkte att jag ville ha något som är lite udda, och så var vi några väninnor som ville gå på afternoon tea och det är inte så många som har öppet året runt. På den vägen är det. Innan barnen kom var jag och min man i Skottland och då var vi på afternoon tea och det var jättemysigt. Vi tänkte att det måste vi ju prova här med. Jag vill att folk stressar ner lite, är sociala och tar det lugnt. Man blir lätt lugn här inne i detta gamla huset. Jag tror folk tycker det är häftigt att man vågar satsa och inte bara pratar om det. Jag tänkte att om jag inte testar kan jag bara ångra mig sen. Jag tycker det är mysigt här, så då kanske fler också tycker det.

Fiket är också en inredningsbutik, jag har både gamla och nya saker. Jag åker runt till auktioner och loppis men jag letar aldrig efter något speciellt, för man vet aldrig vad man hittar. Jag gör också lite hantverk själv. Med fyra barn har man lärt sig lite, vi sitter ofta och pysslar tillsammans. Här kan man dra ut lådor och öppna skåp, överallt finns det saker som är till försäljning. Jag hade tre besökare som tryckte in sig på den lilla toaletten, det är ett väldigt bra försäljningsställe.

Teet som serveras är gotländskt. Jag googlade runt och sen frågade jag min kompis som är från Gotland och hon sa att det teet måste jag ha. Men man måste ha kaffe också. Många frågar oroligt: Har du kaffe? och jag får säga: Ja, det har jag! Till sommaren tänkte vi även servera hemgjord glass och till hösten blir det ostkaka, efter min mans mormors recept.

Vi har en byskola här i Tockarp, F-6. De har försökt lägga ner den många gånger men då sa vi att om vi fick behålla den så ska vi göra allt för att få lite saker att hända här och detta är ju ett sätt att få igång byn lite.

Jag tycker målgruppen ska vara väldigt bred, vilken ålder som helst ska kunna komma hit. Jag har en lillebror, han är 22. Han har varit här med sina killkompisar och sen kom hans kompisar tillbaka utan honom men med andra kompisar. Det var kanske inte den målgruppen jag trodde skulle komma, men det är jättekul. Träningscyklisterna har också hittat hit. Dom sa att dom måste ju stanna och fika någonstans. Cyklisterna blir fler och fler så jag tror dom är en växande målgrupp.

Jag har en massa idéer på att utveckla verksamheten, det kommer att komma mer men man måste börja någonstans. Men än avslöjar jag inget!

Afternoon tea serveras i Milles Boutique i Östra Tockarp

Avbryt

Lämna en kommentar