Min dröm är det där typiska författarlivet – Lisa, Ängelholm

Jag jämför Ängelholm ganska mycket med Uddevalla som jag kommer ifrån. Båda städerna ligger vid vattnet på västkusten och de marknadsför sig ungefär med samma värden. Så jag tycker om Ängelholm, det är positivt för mig och jag känner mig lite som hemma.

När jag var liten visste jag att jag ville jobba på något sätt där jag fick skriva. Ett tag så var det författare och journalist som jag var inne på väldigt länge. Under gymnasiet hade jag praktik på lokalpressen i Uddevalla och märkte att det inte alls var så kul att jobba på en tidning som jag tänkte. Min dröm är det där typiska författarlivet, typ som att sitta i en stuga vid vattnet eller sitta i en fyr någonstans och skriva på min bok. Det ska jag göra nån gång.

-– Samlar du på något?

När jag var liten samlade jag på klistermärken och luktsudd som luktade när man gnuggade med dem. Nu samlar jag inte på någonting. Eller jag gillar ju brickor, alltså serveringsbrickor. Det har jag några stycken hemma, fast det är inte så att jag vill att det ska bli en samling. Eller jo, jag kanske har lite för många brickor. Men det får inte bli så många som typ tre skåp med brickor i köket.

Avbryt

Lämna en kommentar