Vad jag ska göra som pensionär? Träna här såklart! – Dan, Landskrona

Jag har jobbat på gymmet sedan 1982. Jag började som kund och sedan blev det på heltid. Alla mina söner har jobbat här i omgångar och nu driver två av dem en klinik här i samma byggnad.

Korpens grundidé är gemenskap. När vi byggde om här ville vi utveckla det konceptet och byggde därför om en del av gymmet till ett utrymme där man kan sitta och ta det lugn antingen innan eller efter träningen och dricka lite kaffe eller bara snacka med varandra. Det har varit väldigt uppskattat. Vi har folk som tränar här som varit med sedan starten. Det är roligt för det är ett tecken på att de trivs. Det viktigaste och roligaste med mitt jobb är att inspirera människor att nå sina mål. Jag vill hjälpa mina kunder att göra rätt och sätta upp realistiska mål. Om man bara tränar och äter rätt så ska man misslyckas ordentligt för att inte nå sina mål som jag sätter upp.

Idag är det mer äldre människor som tränar jämfört med tidigare. Fast det klart, de som började träna på 80-talet är ju inte direkt unga längre. Vi har en gubbe här som är 82 år, han är ett konditionsgeni och tränar tre gånger i veckan. I somras ramlade han ner från ovanvåningen och slog två volter på vägen ner i trappen. Vem som helst hade ju skadat sig rejält men han bara reste sig upp och gick hem. Han var lite sur efter detta för hans fru hade då sagt till honom att han bara fick träna två gånger i veckan istället för tre. Det finns många härliga minnen härifrån gymmet. Det ska bli tråkigt att sluta. Jag ska gå i pension snart.

– Vad ska du göra då?

Vad jag ska göra som pensionär? Träna här såklart! Ett stort intresse som jag har är Bruce. Bruce Springsteen alltså. Jag har varit på 16 eller 17 konserter med honom men min son är värre. Han har varit på kanske 50 stycken. Jag lyssnade mycket på Bruce på 80-talet men sen kom jag ifrån det lite för det blev mycket Stones istället. Men sen började min äldsta son lyssna på Bruce och nu är hela familjen stora fans. 

Avbryt

Lämna en kommentar