Välkommen till utbildningsmässa den 4 maj

Söker du jobb? Då kan det vara en bra start att börja studera. Många arbetsgivare letar efter utbildad personal. På vår utbildningsmässa får du veta vilka utbildningar som leder till arbete.

Fredagen den 4 maj klockan 10:00-13:00 på Arbetsförmedlingen, Södergatan 39 i Helsingborg. Du träffar dem som erbjuder vuxenutbildning och arbetsmarknadsutbildningar. På plats finns även yrkeshögskolor och folkhögskolor från kommunerna i Familjen Helsingborg, samt studie- och yrkesvägledare.

Du kanske upptäcker utbildningar som du inte visste fanns, men som leder till jobb!  Många arbetsgivare har brist på personal. De söker framför allt efter medarbetare med rätt utbildning och som matchar deras anställningsbehov.

Utbildningsutbudet för vuxna är stort.  Det finns många olika studievägar och både kortare och längre utbildningar. Du kan till exempel gå en lärlingsutbildning, läsa upp dina betyg eller gå en arbetsmarknadsutbildning.

Vilka mål du än har, eller om du ännu inte vet hur du vill ha din framtid, är det en bra idé att titta in på utbildningsmässan och bli inspirerad.

Studieteknik och studiestöd

Du kanske undrar över hur det är att studera som vuxen och hur du ska klara ekonomin. Klockan 10:30-11:30 får du tips av studie- och yrkesvägledare och specialpedagoger om studieteknik. De berättar även om vilka studiestöd du kan få för att studera som vuxen.

Var finns jobben?

På det andra seminariet, klockan 12:00-13:00 informerar Arbetsförmedlingen om arbetsmarknadsläget, bristyrken och utbildningar som leder till jobb.

Utbildningsmässan arrangeras av Vuxenutbildning i Helsingborg och Arbetsförmedlingen tillsammans med Familjen Helsingborg.

Avbryt

Lämna en kommentar