Den 9 oktober är det dags för Hbg Talks - ett annorlunda sätt att snacka näringsliv med möten, utbyte och dialog i fokus.

Årets tema är Plötsligt händer det – milstolpar och vändpunkter. Det handlar om händelser som är eller har varit helt avgörande för det fortsatta förloppet. Fantastiska vändpunkter och ödesdigra misstag för företag, människor och karriärer. Listan kan bli lång och perspektiven många. Temat öppnar för spännande berättelser och stora lärdomar för både människor och företag.

I årets upplaga av Hbg Talks kommer du bland andra träffa Sveriges första och hittills enda rymdfarare – Christer Fuglesang, roas av Jesper Rönndahl, inspireras av Christina Stielli och Ari Riabacke. Thomas Frostberg på HD-Sydsvenskan kommer att leda ett spännande samtal med hållbarhetschefen på H&M – Felicia Reuterswärd och den kommersiella chefen på BRA – Ulrika Matsgård.

Väl mött på Hbg Talks 2019!

Läs mer och boka din biljett.

Den 9 oktober är det dags för årets upplaga av Hbg Talks på Helsingborg Arena. Temat är Plötsligt händer det – milstolpar och vändpunkter.

Det handlar om händelser som är eller har varit helt avgörande för det fortsatta förloppet. Fantastiska vändpunkter och ödesdigra misstag för företag, människor och karriärer. Välkommen till en dag med flera olika perspektiv på temat, spännande talare och oväntade programpunkter. Här snackar vi näringsliv på ett nytt och annorlunda sätt.

Vill du bli påmind när vi släpper biljetterna? Anmäl dig på www.hbgtalks.se.

För 4:e året i rad är vi glada att kunna välkomna er alla till Orangeriet Restaurang på vackra Norrviken och en helkväll för att hylla näringslivet på Bjärehalvön.

Under kvällen avnjuter vi en 3-rätters middag, god dryck och underhållning samtidigt som vi får vara med under prisutdelning när vinnarna koras.

Ni får möjlighet att knya nya kontakter, att minga med andra företag, politiker/tjänstemän från kommunen och ha fantastiskt trevligt. Middag, underhållning och artister kommer skapa en feststämning i en underbar miljö.

Tid: 9 maj kl 18.30
Plats: Norrviken
Pris: 695:- (ex moms) för medlemmar i Båstad Turism & Näringsliv
895:– (ex moms) för icke medlemmar i Båstad Turism & Näringsliv
Anmälan är bindande och betalning sker via faktura som skickas ut i samband med anmälan

Läs mer och anmäl dig på bastad.com.

I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder Helsingborgs stad dig som företagare en digital tjänst som hjälper dig att hitta rätt rekryteringssätt, och därmed rätt personal och kompetens till din verksamhet.

Tjänsten består av ett inbäddat flöde där arbetsgivare lätt kan söka kompetens till sitt företag. Ta del av tjänsten på foretagare.helsingborg.se.

Övriga kommuner som deltar i satsningen är: Nacka, Bengtsfors, Dals Ed, Åmål, Färgelanda, Mellerud, Lidingö, Älmhult, Botkyrka, Täby, Kramfors, Höganäs, Haninge.

Det är många led som ska fungera när man samverkar – från beställning till genomförande. Därför behöver vi förstå vad samverkan kräver av oss, och att det måste vara ett aktivt val att samverka. Det behövs mod, tillit, uthållighet, ledarskap och nytta för att lyckas med samverkan. För att utveckla och stärka individers och organisationers samarbetsduglighet och samverkanskompetens behövs kunskap, inspiration och träning.

Därför har vi denna gång bjudit in Arena för Tillväxt till en föreläsning och workshop under temat ”Samverkan som gör skillnad”.

Under träffen bjuder vi på lunch.

Tid: Tisdag den 9 april kl. 12.00-15.30

Plats: Hillesgården, Fastarp 4452, 264 94 Klippan.

Anmälan: Senast den 5 april. Anmäl dig via simplesignup.se

Glöm ej att meddela eventuell specialkost/allergier!

Nytt år, nya utmaningar. Är det kanske dags att starta eget men du behöver en extra kick på vägen? Då är du varmt välkommen att inspireras och få goda råd på vägen av Guy Rambech från Nyföretagarcentrum!

Under träffen får du allmän information om hur du kan starta företag, vad du ska tänka på och vad Nyföretagarcentrum och Höganäs kommun kan hjälpa till med.

När: Tisdag 23 april 18.15-20.30

Plats: Stadshuset, Centralgatan 20, Höganäs

Anmälan: skanenordvast@nyforetagarcentrum.se  (skriv vilket datum det gäller)

Företagarna och Höganäs kommun arrangerar Årets Företagarfest för att uppmärksamma Höganäs och Kullabygdens framgångsrika företagare. På Företagsfesten delas priser ut i kategorierna Årets Företagare, Årets Entreprenör, Årets Serviceprofil samt Årets Hallå-inspiratör. Nytt för i år är också Handelsplats Höganäs pris Höganäs Stadsstjärna.

Den 16 maj är det dags för Årets Företagarsfest, en fest för att uppmärksamma Höganäs och Kullabygdens företagare. Under kvällen utses Årets Företagare, Årets Entreprenör och Årets Serviceprofil i Höganäs. Hallå Höganäs kommer dela ut priset för årets Hallåinspiratör och nytt för i år är Handelsplats Höganäs pris till Höganäs Stadsstjärna.

Nominera

Vi vill gärna ha in dina förslag på vilket företag eller företagare som du tycker är värdig vinnare i de olika kategorierna, välkommen in med dina förslag här. Nomineringen stänger den 1 april. Därefter utser en jury bestående av medlemmar från organisationen Företagarna och näringslivsavdelningen vinnarna.

Nomineringar till Årets Hallåinspiratör skickas till tove@tidningenhalla.se

Kvällen kommer också att bjuda på mingel och buffé. Önskar man öl, vin eller alkoholfria alternativ till maten, så finns det möjlighet att köpa det.

Anmäl dig till Årets Företagarfest via simplesignup.se senast den 3 maj.

Google, under systervarumärket Digitalakademin kommer till Helsingborg den 2-3 maj. Då kan du  ta del av utbildningar inom digital marknadsföring, men också inom säkerhet och integritet. Alla utbildningar är mycket populära – så boka din kostnadsfria plats redan idag.

Sedan 2015 har Digitalakademin erbjudit kostnadsfria utbildningar online. Nu åker de på turné i Sverige – och Helsingborg är en av nio städer som får besök.

Ett av målen är att att minska kompetensbristen, då en tredjedel av alla svenskar inte har tillräcklig digital kompetens. Och år 2030 kommer 90 procent av alla jobb i Sverige kräva just den typen av kompetens. (Rapport från McKinsey, 2017)

Anmäl dig via events.withgoogle.com.

Läs mer i facebookeventet.

Ängelholms Näringsliv, Båstad Turism & Näringsliv Sydsvenska Handelskammaren bjuder in dig till näringslivsfrukost. Passa på att knyta kontakter med företagen i från bland annat Båstad & Ängelholm! Mingla och nätverka och få information och inspiration.

Tema: Produktiviteten, tillväxten och näringslivet: Hur går det för Skåne och det nordvästra hörnet?

Ett produktivt företag är också ett konkurrenskraftigt företag. Och produktiviteten påverkas inte bara av företagets interna arbete utan beror också på företagens omgivning. Hur ser förutsättningar ut i Skåne och det nordvästra hörnet för att skapa tillväxt och produktivitet? Pernilla Johanson, chefekonom på Sydsvenska Handelskammaren, berättar utifrån produktivitetskommissionens arbete hur utvecklingen ser ut i Skåne och vilka faktorer som är avgörande för en region.

Pernilla Johansson är doktor i nationalekonomi och hon har tidigare arbetat på Finansdepartementet och Riksbanken med ekonomiska analyser. Hon är även skrivit boken ”Produktivitetens nya geografi” med fokus på skånsk ekonomi.

Läs mer och anmäl dig på naringsliv.engelholm.com.

Landskrona stad upphandlar årligen varor, tjänster och entreprenader för närmare 1 miljard kronor. Vi vill gärna att våra lokala företag deltar i upphandlingarna och bjuder därför in till en informationsrik förmiddag där vi berättar om vad offentlig upphandling innebär och ger dig tips på hur du kan göra bra affärer med Landskrona stad.

Vi tar upp följande punkter:

  • Upphandlingsprinciperna, LOU, på en övergripande nivå
  • Hur vi arbetar i Landskrona
  • Hur du kan ha koll på vilka upphandlingar som är aktuella
  • Exempel på upphandlingsprocessen, d v s hur du läser ett förfrågningsunderlag och skriver anbud
  • Vad som krävs av dig som leverantör utifrån vår arbetssätt och lagstiftningen.

Föreläsare: Upphandlingschef Lisbeth Johnson tillsammans med medarbetare från Landskrona stads inköps- och upphandlingsavdelning.

Datum våren 2019: 6/2 samt 25/4

Plats: Linc, Weibullsholm, Föreningsgatan 217

Tid: 8.30-11.30

Seminariet är kostnadsfritt och vi serverar kaffe och smörgås. Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller. Om du vill boka in dig redan nu går det bra att skicka ett mejl till naringsliv@landskrona.se.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close