Yrkes-SM 2020 – INSTÄLLT

YRKES-SM INSTÄLLT

Regeringen beslutade 11 mars 2020 med stöd av 2 kap. 15 § ordningslagen (1993: 1617) att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar enligt samma lag, med 500 eller fler deltagare, tills vidare inte ska vara tillåtna i Sverige. Detta beslut fattades med anledning av att begränsa den pågående samhällsspridningen av Covid-19.

Med anledning av ovanstående beslut och att det endast är sex veckor kvar till genomförandet av Yrkes-SM ser vi ingen möjlighet att genomföra evenemanget.

Det finns från WorldSkills Sweden och Familjen Helsingborg en vilja att genomföra Yrkes-SM eller delar av evenemanget vid ett senare tillfälle. Vi arbetar gemensamt med att undersöka vilka möjligheter som finns för detta längre fram.

Yrkes-SM

Sveriges jobbigaste evenemang Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Genom ett stort och innehållsrikt tävlings-
och uppvisningsarrangemang vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 70-tal olika yrken.

Under tre intensiva dagar kommer Yrkes-SM att arrangeras på Olympia Park i Helsingborg. Det är gratis för skolor och allmänheten att besöka det stora arenaområdet som är uppdelat på flera ytor och hallar såväl inomhus som utomhus. På plats får besökarna möjligheten att titta, fråga och själv prova på flera olika yrken.

Under Yrkes-SM kommer de bästa av de bästa tas ut till Yrkeslandslaget som får representera Sverige under kommande Yrkes-EM och Yrkes-VM.

Läs mer på yrkessm.se

Avbryt

Lämna en kommentar