400 000 kronor från Kulturrådet ger satsning på sci-fi/fantasy för unga på biblioteket

Det är inom Kulturrådets satsning Stärkta bibliotek som Båstads kommuns biblioteksverksamhet tilldelats 400 000 kronor. Biblioteket har sökt medel för att möjliggöra en satsning på science fiction och fantasy i höst.
– Det är angeläget att biblioteket satsar extra för att nå och locka ungdomar och unga vuxna att läsa. I dagens samhälle är det många aktiviteter som konkurrerar om ungdomarnas tid på fritiden. Läsning och böcker tenderar att bortprioriteras, vilket vi vill ändra på genom en målinriktad och långsiktig satsning på dessa åldersgrupper, säger bibliotekschef Catharina Elofsson.
Med bidraget möjliggörs en satsning till hösten med tema science fiction och fantasy. Avdelningen för science fiction och fantasy kommer att fräschas upp, det kommer att köpas in mycket ny litteratur och det planeras lästräffar på temat för ungdomar och unga vuxna. Evenemang för alla åldrar planeras in med bland annat författarbesök, aktiviteter för barn under höstlovet och Vi läser film.
– Kulturrådets medel ger oss en fantastisk möjlighet att få göra en unik satsning på unga. Inriktningen på sci-fi/fantasy är medvetet vald för att locka unga, men också för att locka alla att ta del av en värld bortom vår egen som kan ge perspektiv på den tid vi lever i. Jag ser mycket fram emot höstens satsning, säger Catharina Elofsson.
 

Inlägget 400 000 kronor från Kulturrådet ger satsning på sci-fi/fantasy för unga på biblioteket dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar