Akademi Båstad Yrkeshögskola beviljas fler utbildningar

Akademi Båstad Yrkeshögskola beviljas fler utbildningar

I 2021 års ansökningsomgång fick Myndigheten för yrkeshögskolan in 35% fler ansökningar om att bedriva yrkeshögskoleutbildning med start hösten 2021 eller våren 2022. Idag kom beskedet, Akademi Båstad Yrkeshögskola fick tre utbildningar beviljade inom vård, besöksnäring och trädgård.
Akademi Båstad Yrkeshögskola ansökte om sex utbildningar, en inom vård och tre inom besöksnäringen och två inom trädgårdsbranschen. Tre av dessa beviljades.
– Jag är fantastiskt glad och stolt. Det här betyder väldigt mycket för oss, inte bara för skolan och kommunen utan även för vårdbranschen, besöksnäringen och hållbar utemiljö. Det är viktigt att det finns möjligheter att kompetensutveckla sig i sitt närområde och Akademi Båstad har lång erfarenhet av yrkesutbildningar som är skräddarsydda för olika branscher, säger Ewa Nilsson, rektor Akademi Båstad Yrkeshögskola.
Utbildningen för specialistutbildade undersköterskor inom kvalificerad sjukvård har funnits i flera år och är mycket eftertraktad med många ansökningar till de totalt 32 utbildningsplatserna. Operativ ledare inriktning Revenue Management har också den under många år varit en populär utbildning med högt söktryck.
– Det är oerhört viktigt med karriärutveckling för undersköterskor så personalen stannar inom vården. Besöksnäringen har drabbats hårt under pandemin, detta innebär att det finns möjlighet att kompetensutveckla sina medarbetare så de är redo när allt öppnar upp igen. Det är också viktigt att Skåne får tilldelat sig fler YH-utbildningar, där vi i Båstad har bidragit.
Nytt för i år är att yrkeshögskolan beviljats starta en helt ny utbildning inom trädgårdsområdet – Kvalificerad trädgårdsmästare – hållbar utemiljöförvaltning. Utbildningen kommer att ges på distans med ett antal fysiska träffar i Båstad. Utbildningen beviljades tre starter, och varje omgång börjar i januari och slutar i mars året därpå.
– Vi hade aldrig lyckats utan ledningsgruppernas stöd. De har med stor tydlighet påvisat behovet och vikten av kvalificerad arbetskraft.
– Det är mycket hård konkurrens att få yh-utbildningar beviljade, endast 35% får möjlighet. Att vi lyckades få tre utbildningar beviljade är ett stort erkännande både för och som utbildningsanordnare och för en så pass liten ort som Båstad är.
Fyra utbildningar är sedan tidigare beviljade; Koordinator inom besöksnäringen, Kitchen Manager Ekosystemtjänster i praktiken – inom skötsel och anläggning samt Kvalificerad Trädgårdsanläggare.

Inlägget Akademi Båstad Yrkeshögskola beviljas fler utbildningar dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar