Arkivens dag på kommunhuset i Båstad

Den 9 november klockan 11.00-15.00 är du varmt välkommen till kommunhuset i Båstad för att djupdyka i kommunens arkiv. Temat för i år är gömt och glömt!
Blicka tillbaka och titta på projekt som aldrig blev av eller som helt glömts bort. Kom och ta del av bland annat 70-talets plan för nya genomfartsleder i Båstad, byn som försvann när E6:an byggdes, 80-talets plan för framtida Förslövs centrum och atomkraftverket i Burensvik.
På plats finns våra kunniga kulturarvsföreningar som hjälper dig med din släktforskning, bistår dig med att söka efter gamla bilder och berättar om hur platser har förändrats. I vanlig ordning bjuder vi på fika.
Lördagen den 9 november klockan 11.00-15.00 på kommunhuset i Båstad.
Program:
Klockan 12:00-12:20Historien om ett upphittat vykort – När atomkraften skulle komma till BjärehalvönOlof och Gunnar Nilsson berättar om planerna på kärnkraftverk vid Burensvik.
Klockan 12:20-12:40På spaning efter ett hus – En historia om SmårydsvillanGert-Håkan Ericsson berättar om hur sitt sökande efter en bild ledde till en glömd historia.
Arrangörer: Båstads kommuns kommunarkiv, Föreningen Gamla Båstad, Förslövs Socken Förr och Nu, Östra Karups Minnesvårdsförening, Bjäre Släktring, Bjäre Härads Hembygdsförening och Civilförsvaret.
Välkommen!

Bild: Kommunarkivet

Inlägget Arkivens dag på kommunhuset i Båstad dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar