Barnkonventionens dag firas vid kommunhuset

Barnkonventionens dag firas vid kommunhuset

Den 18 november firar Båstads kommun Barnkonventionens dag med en kväll med aktiviteter vid kommunhuset. På programmet står bland annat gemensam tändning av lyktor och ett musik- och teaterframträdande.
Torsdagen den 18 november är det dags att uppmärksamma barnkonventionen och allmänheten är välkomna till kommunhuset för ett firande mellan klockan 17.30 och cirka 19.00.
Kvällen börjar med att lyktor tänds tillsammans med besökarna utanför entrén till kommunhuset. Den som vill får gärna göra en egen lykta och ta med den till firandet. När lyktorna är tända blir det sedan musik, sång och teater i Sessionssalen under ett framträdande av en föreställning för alla barn och vuxna kallad Dos Verterbuk – om trädet som nästan dog.
Inför firandet kommer barn och elever i förskolor och skolor runt om i kommunen ha skapat bilder utifrån frågeställningarna; vad gör dig glad? och vad är viktigt för dig? och konstverken kommer finnas att beskåda som en utställning i Sessionssalen. Under kvällen kommer slutligen även kulturavdelningen att kort informera om ett urval av barnkonventionens artiklar.
– Barnkonventionen blev lag i Sverige den 1 januari 2020 och Barnkonventionens dag firas officiellt den 20 november, vilket är dagen då FN:s konvention om barnets rättigheter antogs år 1989. Nu väljer vi att fira dagen den 18 november för att så många som möjligt ska kunna delta. Varmt välkomna till firandet, säger Helene Steinlein, kulturchef på Båstads kommun.

Helene Steinlein, kulturchef, på plats vid kommunhuset där firandet den 18 november äger rum.

Inlägget Barnkonventionens dag firas vid kommunhuset dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar