Båstad får högsta omdömet hittills vad avser företagsklimat

Båstad får högsta omdömet hittills vad avser företagsklimat

Under tisdagsmorgonen levererades färska siffror från Svenskt Näringslivs attitydundersökning vad avser företagsklimatet i Sveriges kommuner. Båstad fick det högsta betyget någonsin med 3,85 på en 6 gradig skala.
– Vi tog ett rejält kliv år 2021 då vi gick från 3,39 till 3,83 och samtidigt tog 94 rankingplaceringar. 2022 blev siffran 3,77 och nu i år 3,85. Det är alltid lika nervöst när siffrorna släpps. Vi arbetar hårt för att tillsammans med Båstads kommun skapa ett starkt företagsklimat och detta är ett av våra effektmål för att se hur våra företagare uppfattar och upplever vårt arbete. Jag är otroligt stolt och glad och stolt över mina medarbetare både på Båstad Turism och Näringsliv och i Båstads kommun som sätter företagarens bästa i fokus, säger Annika Borgelin, vd på Båstad Turism och Näringsliv.
– År 2019/2020 tog vi ett gemensamt beslut ihop med Båstad Turism och Näringsliv om att prioritera arbetet med företagsklimat och näringslivsutveckling. Vi tog fram en ny näringslivsstrategi och startade upp en företagslotstjänst. Det är glädjande och inspirerande att dessa beslut ger effekt och gynnar våra duktiga företagare och företag, säger Johan Olsson Swanstein, kommunstyrelsens ordförande i Båstads kommun.
Fakta om undersökningenVarje år mäter Svenskt Näringsliv drygt 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Svaren från enkäten ger en bild av hur företagsklimatet uppfattas av företagen. Dessa räknas samman med fem statistikfaktorer till en ranking som gör det möjligt att jämföra Sveriges 290 kommuner. Rankingen presenteras i höst.
104 företag i Båstads kommun har svarat på enkäten.
Ta del av resultatet för Båstads kommun

Inlägget Båstad får högsta omdömet hittills vad avser företagsklimat dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar