Båstad – Sveriges bästa landsortskommun

Båstads kommun toppar Villaägarnas Riksförbunds lista över vilka kommuner som är landets bästa ur ett småhusperspektiv.
Villaägarnas Riksförbund har tagit fram ett index baserat på sådant som Villaägarna anser vara viktiga ingredienser i en attraktiv boendemiljö, exempelvis låg inbrottsrisk och låga kommunala taxor för bland annat VA och sophämtning.
Vad som också är avgörande är hur många småhus en kommun bygger, hur många småhus den planerar för och hur många av dessa planer som också förverkligas.
Indexet visar att Båstad är bästa landsortskommun och Ekerö är bästa övrig kommun.
– Jag är mycket glad över denna utmärkelse. Den visar på att Båstads kommun är en bra plats att bo och leva på. Vi erbjuder en fantastisk miljö med många möjligheter till service, arbete och upplevelser. De faktorer som lyfts fram i undersökningen kommer vi att belysa ytterligare för att fortsatt vara en attraktiv kommun att bo och flytta till, säger Johan Olsson Swanstein (M), kommunstyrelsens ordförande.
Undersökningen visar att det som lockar människor när de väljer boendemiljö är att de gärna vill ha närhet till en större stads arbetsmarknad och kulturutbud men ändå bo i villaområdets lugn och trygghet.
Den visar även att det inte enbart är klassiska lågskattekommuner som toppar indexet vilket tyder på att det är andra faktorer än strikt ekonomiska överväganden som styr valet av bostad.
Här kan du läsa mer om rankingen

Inlägget Båstad – Sveriges bästa landsortskommun dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar