Båstads bibliotek beviljas pengar för digital utveckling

Båstads bibliotek beviljas pengar för digital utveckling

Biblioteken i Båstads kommun har sökt och beviljats ett bidrag på 350 000 kronor från Kulturrådets Stärkta bibliotek. Målet är att utveckla bibliotekets digitala verksamhet.
– Fantastiskt roligt. Nu ska vi arbeta för att alla invånare i kommunen ska ges möjlighet att ta del av bibliotekets hela utbud, säger Maria Ragnarsson, tf bibliotekschef.
Under pandemin har det uppstått ett behov av att utveckla bibliotekets digitala verksamhet och att se till att alla invånare kan delta i denna, samt vara delaktiga i det digitala samhället. Man har också sett att det finns ett starkt behov för människor att kunna mötas och där kan biblioteket vara en möjliggörare genom att tillgängliggöra mötesplatser digitalt.
För att utveckla den digitala verksamheten ansökte man om bidrag från Kulturrådets Stärkta bibliotek.
I veckan kom nyheten att ansökan beviljades och Båstads bibliotek får 350 000 kronor som ska gå till bibliotekets digitaliseringsarbete.
– Vi är otroligt glada över detta. Genom en väl utvecklad digital verksamhet kan biblioteket möta invånarna dygnet runt, alla dagar på året. Vi vill att fler ska kunna ta del av bibliotekets hela utbud. Att arbeta för att motverka digitalt utanförskap blir en ledstjärna i projektet, säger Maria Ragnarsson, tf bibliotekschef på Båstads bibliotek.
Enligt Maria Ragnarsson ska en plan för den digitala utvecklingen av biblioteksverksamheten tas fram. Personalen behöver utbildning och en projektledare på deltid. Projektet kommer att pågå till slutet av nästa år.

Inlägget Båstads bibliotek beviljas pengar för digital utveckling dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar