Båstads kommun bjuder in till digitalt nationaldagsfirande

Båstads kommun bjuder in till digitalt nationaldagsfirande

Även i år måste vi fira vår nationaldag på ett säkert sätt där vi håller avstånd. Lösningen blir, precis som förra året, en film med ett förinspelat firande från Bjäre Härads Hembygdspark.
På morgonen den 6 juni släpps den förinspelade filmen på kommunens webbsida och på kommunens Youtubekonto.
– Ni kommer att få lyssna på somrig och vacker musik med Båstads barnkör under ledning av organisten Andreas Lindgren, mezzosopranen Sophie Måård och Kulturskolans elev Solyana Asmailo, säger Florence Rick, kultursamordnare.
Traditionsenligt hissas den svenska flaggan och kommunstyrelsen ordförande Johan Olsson Swanstein håller ett tal. Lyssna även på tal med kulturchefen och kulturskolechefen Helene Steinlein samt integrationstrategen Nike Sandberg.
– Nytt för i år är en guidning i Palmagården med Jenny Högforsen för dig som på grund av omständigheterna inte kunnat se Hembygdsparkens historiska lokaler.
Bibliotekarien Mats Johansson Brinck bjuder på högläsning av de vinnande dikterna om Sverige från en tävling bland kommunens skolor.
Styreselordförande för Bjäre Härads Hembygdsförening Ingrid Thuresson avslutar firandet.
– Vi hoppas att ni får en härlig nationaldag, njuter av filmen och att vi kan ses på riktigt nästa år igen, säger Florence Rick.

Den 6 juni visas ett förinspelat nationaldagsfirande från Bjäre Härads Hembygdspark.

Inlägget Båstads kommun bjuder in till digitalt nationaldagsfirande dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar