Båstads kommun blir delägare i Ängelholm Helsingborg Airport

Båstads kommun blir delägare i Ängelholm Helsingborg Airport

När ägaren av Ängelholm Helsingborg Airport beslutade att lägga ned driften av flygplatsen tidigare i år meddelade Båstads kommun tillsammans med sex andra kommuner i Familjen Helsingborg att man ville vara med och säkra fortsatt drift av flygplatsen. Igår, onsdag, togs ärendet upp i kommunfullmäktige och en majoritet röstade för ett delägarskap.
De sju kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Perstorp och Ängelholms kommun har gått samman för att genom ett nyskapat bolag rädda driften av flygplatsen. Vid gårdagens sammanträde i kommunfullmäktige kom det slutgiltiga beslutet att Båstads kommun blir en av delägarna. Kommunen ska gå in som ägare av 9,95 procent av aktierna och 49 procent av dessa kommer sedan att säljas till det lokala näringslivet genom Båstad Turism och Näringsliv.
– Detta är viktigt ur ett regionalt perspektiv inte minst, men också otroligt viktigt för vår kommun. Vi vill ha ett levande näringsliv och möjlighet att röra oss runt i det här landet. För oss är det viktigt att vara en attraktiv kommun och en attraktiv region och med det måste vi också skapa de förutsättningar vi kan när det gäller infrastrukturen, säger Johan Olsson Swanstein (M), kommunstyrelses ordförande i Båstads kommun.
De sju kommunerna beräknar att ta över flygplatsverksamheten från och med den 1 september.

Båstads kommun blir delägare tillsammans med sex andra kommuner i Familjen Helsingborg.

Inlägget Båstads kommun blir delägare i Ängelholm Helsingborg Airport dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar